Τρίτη 1 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σήμερα η πανθεσσαλική καλλιτεχνική διαμαρτυρία

Σε καλλιτεχνική διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα, που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ, με τη συμμετοχή περίπου 200 καλλιτεχνών, προχωρούν σήμερα καλλιτεχνικά σωματεία από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Τα Παραρτήματα Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, η Πανθεσσαλική Ενωση Επαγγελματιών Μουσικών στη Νυχτερινή Διασκέδαση, το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Θεσσαλίας «Απόλλων», η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου, η Επιτροπή Θεσσαλίας του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και εργαζόμενοι στον χορό συνεχίζουν τις πολύμορφες δράσεις για τις διεκδικήσεις τους την «επόμενη μέρα», για το άνοιγμα των χώρων, για να μην πληρώσουν ξανά την κρίση των καπιταλιστών αλλά και για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χτες το πρωί, ο Αχιλλέας Σίμος, γραμματέας της τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του Παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πρωτοβουλία «είναι συνέχεια όλων των αγώνων μας μέχρι και σήμερα», καλώντας τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να τη στηρίξουν. Ενημέρωσε επίσης πως στον χώρο της διαμαρτυρίας θα λειτουργεί γραμματεία όπου θα συγκεντρώνονται συμμετοχές φορέων, καθώς και υπογραφές πολιτών που θέλουν να στηρίξουν. «Από το πρωί λοιπόν το rock και το folk θα συναντά το έντεχνο, το λαϊκό, το παραδοσιακό τραγούδι. Ενώ το απόγευμα η μουσική θα δίνει τον τόνο και στα πινέλα, στις εικαστικές δημιουργίες, ντύνει τις απαγγελίες ηθοποιών, τις κινήσεις χορευτών. Θα είμαστε όλοι εκεί με όπλο μας την Τέχνη, να στείλουμε μήνυμα μαχητικότητας, ανάτασης, συσπείρωσης απέναντι στο μέλλον που μας ετοιμάζουν», τόνισε.

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΠΜΣ, Αρης Φαλιάγκας, σημείωσε: «Καμία κοινωνία δεν στάθηκε όρθια χωρίς τέχνες και πολιτισμό. Πρέπει η πολιτεία να δει διαφορετικά τα πράγματα, είμαστε ένας εξουθενωμένος κλάδος και στα πρόθυρα της διάλυσης. Πρέπει να στηρίξει πολλές χιλιάδες εργαζόμενους μουσικούς και άλλους επαγγελματίες όμορους με την Τέχνη και τον Πολιτισμό».

Η Μαρία Μπέλλου, μέλος της Ενωσης Επαγγελματιών Μουσικών στη Νυχτερινή Διασκέδαση, επεσήμανε: «14 μήνες μακριά από τη δουλειά μας, 14 ώρες διαμαρτυρίας αύριο γεμάτες από Τέχνη, είναι το μόνο όπλο που έχουμε. Μας ξεχνάνε χωρίς λόγο. Κάτι πρέπει να γίνει, θέλουμε τη δουλειά μας πίσω. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε, θέλουμε λύσεις. Πολλές οικογένειες έφτασαν στα όρια της εξαθλίωσης, έκαναν Πάσχα μόνο με αβγά».

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε και ο Κώστας Σταυρόπουλος, γραμματέας του ΠΜΣ, για να μεταφέρει τη στήριξή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ