Παρασκευή 28 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΒΟΛΟΣ
Οργανωμένος λαός με δυνατό ΚΚΕ είναι η απάντηση στη βαρβαρότητα

Μίλησε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε, με το ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση»! Αυτό το μήνυμα έστειλαν εκατοντάδες εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες, αγρότες από το Πήλιο και άλλα χωριά, συνταξιούχοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΟ Μαγνησίας του ΚΚΕ, που έφτασε όλες τις προηγούμενες μέρες σε δεκάδες χώρους δουλειάς, γειτονιές, λαϊκά σπίτια, σε στέκια νεολαίας, δίνοντας μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση που έγινε χτες στην παραλία του Βόλου, με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η μαζικότητα, τα συνθήματα, ο παλμός και η ζωντάνια της συγκέντρωσης, τα πανό που στόλιζαν τον χώρο και έγραφαν «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή», γέμισαν με αισιοδοξία και ενθουσιασμό τους συγκεντρωμένους, έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για την οργάνωση της μάχης μέσα στους τόπους δουλειάς, για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα.

Αφού ανέλυσε το περιεχόμενο του αντεργατικού νομοσχεδίου, ο Τ. Δημουλάς σχολίασε την κυβερνητική προπαγάνδα λέγοντας: «Τι είναι όλα αυτά; "Νέα δικαιώματα, νέες ευκαιρίες, νέες επιλογές για τους εργαζόμενους" ή κατοχύρωση των εκβιασμών, της θέλησης και πάγιας επιδίωξης του κεφαλαίου να ρουφάει το αίμα τους χωρίς εμπόδια και "με τον νόμο;".


Δεν υπάρχουν αφελείς που να πιστεύουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας που φτάνουν στα όρια της γελοιότητας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κρύβεται. Συνδέει οργανικά το νέο αντεργατικό τερατούργημα με την εκταμίευση δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, που προορίζονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ομολογεί κυνικά ότι αποτελεί προαπαιτούμενο, γι' αυτό και βιάζεται να το ψηφίσει.

Ποιο θα 'ναι το οικονομικό αποτέλεσμα;

Στο χρέος των 340 δισ. ευρώ, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και θα πληρώνει ο λαός μας για πολλές γενιές, θα προστεθούν άλλα 60 δισ.

Και αμοιβή για τη νέα γενιά θα είναι η μετατροπή όλης της χώρας σε μία απέραντη ειδική οικονομική ζώνη φθηνής εργασίας, χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει αυτό το έκτρωμα, πατώντας στους νόμους που έχουν προηγηθεί επί κυβερνήσεων δικών της αλλά και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο λαός μας έχει ανάγκη από ρήξη. Ρήξη με τη στρατηγική των επιχειρηματικών ομίλων και των κομμάτων που τους υπηρετούν, ρήξη με τη στρατηγική της ΕΕ, ρήξη με το βάρβαρο παρόν και μέλλον που ετοιμάζουν», σημείωσε σε άλλο σημείο, προσθέτοντας:

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να δυναμώσει ο δρόμος της οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά. Γιατί δυνατός λαός είναι ο οργανωμένος λαός στα συνδικάτα και στους μαζικούς φορείς με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.

Απέναντι στις αντιλαϊκές εξελίξεις χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ παντού!

Γιατί το ΚΚΕ αποτέλεσε το μοναδικό αντίπαλο δέος στη ΝΔ και την αντιλαϊκή πολιτική της όπως και πριν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εσπασε στην πράξη τη σιγή νεκροταφείου που προσπάθησε να επιβάλει η ΝΔ στον λαό μέσα στις συνθήκες της πανδημίας.

Απειθάρχησε στις αντιδραστικές απαγορεύσεις, ανοίγοντας τον δρόμο να μην περάσουν η καταστολή και η φίμωση των λαϊκών διεκδικήσεων.

Αποκάλυψε και συνεχίζει να αποκαλύπτει ότι ο 21οςαιώνας της τεχνολογικής αιχμής και των σύγχρονων μέσων παραγωγής γίνεται αιώνας που η ζωή των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους γυρνούν 150 χρόνια πίσω».

«Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα μέσα από τα συνδικάτα, από τους συλλόγους σπουδαστών της μαθητείας και της κατάρτισης, τους φοιτητικούς συλλόγους, για να μην περάσουν οι ανατροπές που φέρνει η κυβέρνηση. Αυτό το έκτρωμα δεν πρέπει να κατατεθεί.

Ολοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης. Να το πάρει πίσω.

Ολοι στον αγώνα για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ