Παρασκευή 28 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ
Πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις αποφάσισαν οι συνταξιούχοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες στον Βόλο η σύσκεψη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας και Λάρισας. Η σύσκεψη ήταν ενταγμένη στις περιφερειακές συσκέψεις των ΔΣ που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, με όλα τα μέτρα προστασίας, για ενημέρωση διά ζώσης σε σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει το 10μηνο, με τα προβλήματα στην Υγεία, στις συντάξεις και με το νέο Ασφαλιστικό. Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Παναγιώτης Πάλμος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΕΤΜ, ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και η Χρυσούλα Λαμπούδη, αναπληρώτρια γενική γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για το νέο Ασφαλιστικό που προβλέπει και ιδιωτικές εταιρείες, το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά και την πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας και δίνουν μήνυμα ότι θα δώσουν αγώνα για να μην περάσει κανένα αντιλαϊκό μέτρο.

Στις καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων αναφέρθηκε ο Χρήστος Κολοβός, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματα της προηγούμενης, όπως υποσχόταν, αλλά δεν προχώρησε τίποτα, καθώς οι καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων συνεχίζονται, ο ΕΦΚΑ είναι υπό διάλυση, αναθέτει τις συντάξεις σε λογιστικά και δικηγορικά γραφεία και οδεύει προς ιδιωτικοποίηση».

Ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας ανέφερε ότι οι συσκέψεις είναι πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και έχουν σκοπό να ενημερώσουν τους συνταξιούχους για τις συναντήσεις που έγιναν στα υπουργεία το προηγούμενο διάστημα και τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συμμετοχή των συνταξιούχων στην απεργία στις 3 Ιούνη, ενάντια στο νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα», η πραγματοποίηση πολύμορφων δράσεων και συγκεντρώσεων για τα προβλήματα που τους απασχολούν, με αιχμή τα ζητήματα της υγείας, ενώ οι δράσεις αυτές θα κορυφωθούν με πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει την 1η Οκτώβρη, Μέρα των Συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ