Τετάρτη 26 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το περιβάλλον και τη ζωή του λαού

Σωματεία και μαζικοί φορείς της Θεσσαλίας ετοιμάζουν μια σειρά από αγωνιστικές παρεμβάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιούνη.

Πιο συγκεκριμένα, στον Βόλο σωματεία και φορείς που συμμετείχαν σε σύσκεψη που έγινε στον αύλιο χώρο του Μεταξουργείου αποφάσισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, το Σάββατο 5 Ιούνη στην παραλία. Την κινητοποίηση στηρίζουν μέχρι στιγμής το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο ΟΤΑ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σωματείο Καθαριστριών, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς, ο Φοιτητικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, οι Ελληνες Κριτικοί Τέχνης (AICA Hellas).

Αντίστοιχα, το Συντονιστικό Αγώνα για τα Αγραφα πραγματοποιεί σύσκεψη αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, καλώντας σωματεία και φορείς να παρευρεθούν για να οργανώσουν από κοινού αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις, δίνοντας συνέχεια στη δράση που έχουν αναπτύξει ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος για τα κέρδη των μονοπωλίων και στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου στα μονοπώλια με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα ιστορικά βουνά των Αγράφων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ