Τετάρτη 26 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Εντονη αντίδραση ενάντια στη νέα παρέμβαση Αυγενάκη

Eurokinissi Sports

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Μπάσκετ προκάλεσε η ενέργεια του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον μελών της προσωρινής διοίκησης Πρωτοδικείου, με τις κατηγορίες για προσπάθεια παραπλάνησης των δικαστικών οργάνων και υπονόμευσης των θεσμών ενόψει των εκλογών στις 30/5.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε αναφορά - καταγγελία προς το Πρωτοδικείο Αθηνών, κάνοντας λόγο για «συμπαιγνία της διοίκησης της ΕΟΚ με σωματεία» όπου μέσω «στημένων αντιδικιών» στόχος είναι να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου (π.χ. με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων) στις εκλογές ενώ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η ΕΟΚ αντέδρασε άμεσα, εκδίδοντας σφοδρή ανακοίνωση εναντίον του Λ. Αυγενάκη, όπου τον χαρακτηρίζει «επικίνδυνο για τη δημοκρατία» και καλεί την κυβέρνηση να καταδικάσει τις ενέργειές του. Η Ομοσπονδία επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η καταγγελία του υφυπουργού έγινε την ίδια μέρα που το Πρωτοδικείο, σε επανέλεγχο των πεπραγμένων, αποφάσισε την παραμονή της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, δίνοντας την εντολή να προχωρήσει στις εκλογικές αρχαιρεσίες.

Η ΕΟΚ καλεί «την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους τους δημοκρατικούς φορείς να καταδικάσουν απερίφραστα την προκλητική, υβριστική και συκοφαντική δήλωση του υφυπουργού κ. Αυγενάκη, που στρέφεται πρωτίστως κατά των συνταγματικώς ανεξάρτητων δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών αποφάσεών τους. Ο κ. υφυπουργός καθίσταται πλέον επικίνδυνος όχι μόνο για τον αθλητισμό αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία.

Τα αθλητικά σωματεία, που έχουν προ μηνών δικαιωθεί δικαστικώς, διεκδίκησαν νόμιμα το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για το εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην επικείμενη ΓΣ. Μήπως ο κ. υφυπουργός με νέα "τροπολογία" του θα καταργήσει και το δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη;

Ενας χαρακτηρισμός αξίζει στον κ. υφυπουργό: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ».

«Στοπ» στις εκλογές από τον Χαρδαλιά

Πάντως οι αρχαιρεσίες στην ΕΟΚ, προγραμματισμένες για τις 30/5 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, βρίσκονται «στον αέρα» μετά τη χτεσινή παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Απαντώντας σε Ερώτηση του υφυπουργού Αθλητισμού σχετικά με το προβλεπόμενο της φυσικής παρουσίας των μελών της ΕΟΚ στη διαδικασία, ο Ν. Χαρδαλιάς ουσιαστικά «άναψε κόκκινο», καθώς - όπως είπε - από τη στιγμή που δεν έχει κατατεθεί επίσημο αίτημα από πλευράς ΕΟΚ σχετικά με την παρουσία των μελών της, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει αντίστοιχη έγκριση, δεν είναι εφικτό να διεξαχθούν οι εκλογές. Το θέμα αναμενόταν να έχει εξελίξεις...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ