Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Ομόφωνη απεργιακή απόφαση από τις εργασίες του Συνεδρίου

Από τις εργασίες του Συνεδρίου
Από τις εργασίες του Συνεδρίου
Ομόφωνη απόφαση για προκήρυξη απεργίας στις αρχές του Ιούνη, σε συντονισμό με άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα, για να μην περάσει το νομοσχέδιο - έκτρωμα, έλαβε το σώμα του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου υπερψηφίστηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης Διοίκησης, ενώ έγιναν εκλογές για την Εφορευτική Επιτροπή που θα διεξάγει τις αρχαιρεσίες για εκλογή νέας Διοίκησης, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.

Την εισηγητική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Μαρμούτας, που στάθηκε στις μάχες που έδωσε το ΕΚ τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας την «αλλαγή ρότας»: «Το σύνθημα "συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών" έγινε πράξη κάτω από την πίεση και πρωτοπόρα δράση δεκάδων ζωντανών συνδικάτων και συνδικαλιστών που αναγνωρίζονται από πλατιές μάζες εργατών στην πόλη μας. Σε αυτούς στηρίζουμε και τη σημερινή μας πορεία», σημείωσε μεταξύ άλλων. Και φέρνοντας μια σειρά παραδείγματα από τη δράση του ΕΚ σημείωσε: «Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας από συνδιαλέκτη με το κράτος και τα αφεντικά μετατράπηκε σε κύριο υποστηρικτή των εργατικών συμφερόντων, των λαϊκών αναγκών. Και αυτό το αποδείξαμε στην πράξη, με τη δράση και στάση μας. Αυτή την προσπάθειά μας στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τίμιοι συνδικαλιστές, απλοί άνθρωποι του μεροκάματου, που δεν βάζουν μπροστά προσωπικά οφέλη, αντιθέτως κάνουν καθημερινά θυσίες για τους συναδέλφους τους».

Ο πρόεδρος του ΕΚ μίλησε επίσης για το περιεχόμενο του αντεργατικού νομοσχεδίου, ενώ αντιπρόσωποι των σωματείων που πήραν μέρος ανέδειξαν την ανάγκη έντασης της οργάνωσης και του αγώνα για να αποσυρθεί το τερατούργημα της κυβέρνησης. Οπως σημειώνει η εισήγηση που υπερψηφίστηκε, «απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο που μας κήρυξε η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Ολοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, περισσότερη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ