Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΑΡΩΓΗ» - ΛΑΡΙΣΑ
Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους

Με νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ Λάρισας, σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Νεάπολη, καθώς και στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στη Ν. Σμύρνη, εργαζόμενοι της «ΑΡΩΓΗΣ», έχοντας στο πλευρό τους το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Λάρισας, διεκδίκησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και έκτακτου βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε κατάσταση ομηρίας εδώ και ένα χρόνο. Ζουν μόνο με το επίδομα της επίσχεσης, το οποίο λήγει τον επόμενο μήνα. Από τη μεριά της επιχείρησης δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το μέλλον της, ενώ οι οφειλές προς τους εργαζόμενους, που ξεπερνούν τον ένα χρόνο, είναι σε εκκρεμότητα.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε επαίτες αλλά ούτε έχουν ανάγκη από φιλανθρωπία. Ζητούν το δίκιο τους, αλλά το σύστημα τους απαντά ότι αυτά είναι θέματα της ελεύθερης αγοράς που θα τα λύσει, ενώ στην πραγματικότητα συναντούν ένα σύστημα που και νομοθετικά δίνει όπλα στους εργοδότες να κινούνται κατά το δοκούν μένοντας στο απυρόβλητο».

Το Σωματείο απαιτεί: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καταβολή έκτακτου βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ, πάγωμα όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εργαζομένων για όσο καιρό βρίσκονται στην κατάσταση αυτή, ενημέρωση από μεριάς της εταιρείας για το μέλλον της, εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org