Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Η εκμετάλλευση δεν «διευθετείται», καταργείται!

Συσκέψεις - συζητήσεις διοργανώνουν οι ΚΟ του ΚΚΕ

Σε σύσκεψη στο Μενίδι μίλησε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε σύσκεψη στο Μενίδι μίλησε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Καθημερινές είναι οι συσκέψεις, οι εξορμήσεις και οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς και συνοικίες, με τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να διακινούν πλατιά το κάλεσμα μαζικής και μαχητικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του Κόμματος. «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα - Η εκμετάλλευση δεν "διευθετείται" - Καταργείται. Με το ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση»: Με το σύνθημα αυτό είναι σε εξέλιξη η πλατιά πολιτική συζήτηση με τον εργατόκοσμο, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία.

Στην Αττική, όλες οι συνοικίες έχουν «κοκκινίσει», με εκατοντάδες μέλη και φίλους του Κόμματος να οργανώνουν πανεξόρμηση προπαγάνδας με αφίσες, πανό, συνθήματα σε κεντρικά σημεία και έξω από χώρους δουλειάς.

Ταυτόχρονα, κάθε απόγευμα γίνονται συσκέψεις - συζητήσεις σε όλη την Αττική. Πλούσια ήταν η συζήτηση σε σύσκεψη με εργαζόμενους και κατοίκους του Μενιδίου, με τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, να αναλύει τις στοχεύσεις του νέου νομοσχεδίου για την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, την πολιτική των άλλων κομμάτων και τη στρατηγική της ΕΕ γύρω από τον εργάσιμο χρόνο. Οι συγκεντρωμένοι μετέφεραν τον προβληματισμό τους, την πείρα τους από την προσπάθεια να απλωθεί το κάλεσμα του Κόμματος σε κάθε χώρο δουλειάς και συνοικία, όπως και τα ερωτήματα που συναντούν από τους εργαζόμενους.


Σε συσκέψεις στη Δραπετσώνα και στη Φρεαττύδα του Πειραιά μίλησε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, συζητώντας με τους συγκεντρωμένους για την ανάγκη οργάνωσης της συλλογικής δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς, όπως στο λιμάνι και τις άλλες επιχειρήσεις του Πειραιά που συγκεντρώνουν πλήθος εργαζομένων. Αντίστοιχες συζητήσεις έγιναν επίσης σε Κορυδαλλό, Καματερό, Πετρούπολη, Ιλιον κ.α.

Ολοι επί ποδός και στη Θεσσαλία

μια μεγάλη εξόρμηση, αξιοποιώντας το αφιέρωμα του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» «Ματιές στη Θεσσαλία» και το κάλεσμα του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ κάνουν «τη νύχτα μέρα» στην περιοχή, ενημερώνοντας πλατιά τους εργαζόμενους για τις ανοιχτές συγκεντρώσεις που θα γίνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Μέχρι την Παρασκευή είναι προγραμματισμένες περιοδείες σε εργοστάσια, φαρμακαποθήκες, ιδιωτικές κλινικές, σούπερ μάρκετ, γιαπιά κ.α., ενώ ταυτόχρονα γίνονται και συσκέψεις στις γειτονιές. «Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στο να ενημερωθεί η νέα βάρδια της εργατικής τάξης και για τον σκοπό αυτό, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην πόλη, πραγματοποιούν εξορμήσεις σε στέκια νεολαίας, πάρκα και πλατείες αλλά και σε χώρους που συγκεντρώνουν νέους εργαζόμενους, όπως η εστίαση», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ο Στέλιος Μπάρμπας, μέλος του ΤΓ Λάρισας του ΚΚΕ. Και συνεχίζει: «Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, αναδεικνύουμε ότι το αντεργατικό τερατούργημα εντάσσεται στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ που υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι καθημερινά θυσιάζονται όχι μόνο τα εργασιακά και άλλα δικαιώματά τους στον βωμό του κέρδους, αλλά και η υγεία και η ζωή τους. Ταυτόχρονα, τους καλούμε να δυναμώσουν τον αγώνα και την οργάνωσή τους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, γιατί αυτός είναι ο φόβος κυβέρνησης - εργοδοτών».

Από αφισοκόλληση στην Αθήνα
Από αφισοκόλληση στην Αθήνα
Η πολιτική δραστηριότητα συνεχίζεται σήμερα και τις επόμενες μέρες:

Στην Αττική

Σήμερα Τρίτη:

-- Στις 5.30 π.μ. περιοδεία στο γκαράζ, στις 6 π.μ. στην υπηρεσία πρασίνου του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και στις 6.30 μ.μ. στο πάρκο Πρεσσόφ, με επικεφαλής τον Γιώργο Καλαμαρά, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

-- Στις 6.45 π.μ. περιοδεία στο γκαράζ του δήμου Πειραιά (Θηβών).

-- Στις 6 π.μ. περιοδεία στην υπηρεσία οδοκαθαρισμού του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κύπρου, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Καραγιαννίδη, μέλος της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

Αύριο Τετάρτη:

-- Στις 10 π.μ. στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και στις 6 μ.μ. σε επισιτιστικά μαγαζιά της Αμφιάλης, επί της οδού Π. Φύσσα και στο πάρκο Σελεπίτσαρι, με επικεφαλής τον Γιώργο Καλαμαρά.

Στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα Τρίτη:

-- Στις 7 π.μ., περιοδεία στην Τεχνική Υπηρεσία Σχολικών Μονάδων με επικεφαλής τον Θανάση Κοκονά, μέλος του ΤΓ της ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., περιοδεία στη λαϊκή αγορά και στα επισιτιστικά καταστήματα του «Τριγώνου» στην Πολίχνη, με επικεφαλής την Αφροδίτη Μπαλανάσιου, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 12 μ., περιοδεία στα συνεργεία Καθαριότητας και Οικοδόμων, με επικεφαλής τον Θανάση Κοκονά, μέλος του ΤΓ της ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., περιοδεία στα εμπορικά και επισιτιστικά καταστήματα στην Ευκαρπία, με επικεφαλής την Λίτσα Μάγγου, μέλος της ΤΕ Δ. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Αύριο Τετάρτη:

-- Στις 6 π.μ. περιοδεία στα ΕΛΠΕ με επικεφαλής τον Θανάση Κοκονά, μέλος του ΤΓ της ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Μεγάλη εξόρμηση της ΚΝΕ στην Πάτρα
Μεγάλη εξόρμηση της ΚΝΕ στην Πάτρα
-- Στις 11 π.μ. περιοδεία στη λαϊκή αγορά στην περιοχή του «Glasspalace» στην Πολίχνη.

-- Στις 7 μ.μ. εξόρμηση στα πάρκα της Ευκαρπίας με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Γκούσεφ.

Σε άλλες πόλεις

Σήμερα Τρίτη:

-- Στις 9 μ.μ. η ΚΟΒ Παλαμά Καρδίτσας πραγματοποιεί σύσκεψη στα γραφεία της, με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8 π.μ. κλιμάκιο με επικεφαλής τον Νώντα Στολτίδη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας θα περιοδεύει στο αμαξοστάσιο και στις υπηρεσίες του δήμου Κοζάνης.

-- Στις 10 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αντρέα Κοκοσάλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης, θα επισκεφθεί τις επιχειρήσεις νέων τεχνολογιών του ΙΤΕ στο Ηράκλειο.

-- Στις 7 μ.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Χαλκιαδάκη, στέλεχος του ΚΚΕ, θα κάνει εξόρμηση στην πλατεία Νίκαιας στον Μασταμπά Ηρακλείου.

-- Στις 8 μ.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τάσο Χιώτη, μέλος Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου, θα κάνει εξόρμηση στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου.

-- Στις 8 μ.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Καραβιώτη, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου, θα επισκεφθεί τα χωριά των Βασιλειών και του Αγίου Βλάσση Ηρακλείου.

-- Περιοδεία της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο με επικεφαλής τον Σπύρο Αγριμάκη, Γραμματέα της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ.

Σύσκεψη στη Δραπετσώνα με την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ
Σύσκεψη στη Δραπετσώνα με την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ
-- Περιοδείες σε εταιρείες πληροφορικής - νέων τεχνολογιών στα Χανιά, με επικεφαλής τον Ανδρέα Ανδρονικάκη, μέλος της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ.

Αύριο Τετάρτη:

-- Η ΚΟΒ Αγίων Θεσσαλίας διοργανώνει σύσκεψη στο καφενείο «ΑΝΤΑΡΑ», στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Πάνο Τζόκα, μέλος της ΤΕ.

-- Στις 10 π.μ. κλιμάκιο με επικεφαλής την Τίνα Κουζιάκη μέλος του Γραφείου της ΕΠ θα περιοδεύσει στη ΔΕΥΑ Κοζάνης.

-- Στις 11.30 π.μ. ο Γιάννης Κανάτσιος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ και Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης, θα μιλήσει με εργαζόμενους στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

-- Στις 3 μ.μ. ο Γιώργος Γκούμας, μέλος της ΤΕ Κοζάνης θα περιοδεύσει και θα μιλήσει με εργαζόμενους στη Μονάδα 5 της ΔΕΗ.

-- Στις 6 μ.μ. ο Γιάννης Κανάτσιος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ και Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης, θα περιοδεύσει στο Νυχτερινό ΕΠΑΛ Κοζάνης.

- Στη 1 μ.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Τάσο Χιώτη, μέλος Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου, θα περιοδεύσει στη λαϊκή του Μασταμπά Ηρακλείου.

-- Στις 8 μ.μ στην πλατεία των Φιλιατρών, ομιλία από τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Πελοποννήσου.

-- Στις 8 μ.μ. στα σκαλιά του Αγ. Νικολάου στην Καλαμάτα, συζήτηση - σύσκεψη με νέους εργαζόμενους και σπουδαστές με ομιλητή τον Γιάννη Τζαβάρα, μέλος του ΤΓ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

-- Περιοδεία της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ στο ΤΟΜΥ-ΚΨΥ, με επικεφαλής την Μαρία Γιαννάκη, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org