Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ανακοίνωσε παραβιάσεις της «New START» από τις ΗΠΑ

Για υπέρβαση από τις ΗΠΑ των δεικτών που καθορίζονται στη συμφωνία «New START» για τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων κάνει λόγο η Μόσχα, παρουσιάζοντας σχετικά στοιχεία. Τον Φλεβάρη, Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν να παρατείνουν τη συνθήκη για πέντε ακόμη χρόνια, με τους ίδιους όρους.

Χτες, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες την 1/3/2021, η Ρωσία είχε 517 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους που εκτοξεύονται από υποβρύχια καθώς και βομβαρδιστικά. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ είχαν 651.

Επιπλέον, η Ρωσία διαθέτει 1.456 κεφαλές σε αναπτυγμένους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, κεφαλές σε αναπτυχθέντες βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από υποβρύχια και πυρηνικές κεφαλές σε βομβαρδιστικά, ενώ οι ΗΠΑ 1.357.

Η Ρωσία είχε 767 αναπτυγμένους και μη αναπτυγμένους εκτοξευτές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, αναπτυγμένους και μη αναπτυχθέντες εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων και αναπτυγμένα και μη αναπτυγμένα βομβαρδιστικά, ενώ οι ΗΠΑ είχαν 800.

«Ο επανεξοπλισμός τους πραγματοποιήθηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε η ρωσική πλευρά δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι αυτά τα στρατηγικά επιθετικά όπλα απενεργοποιήθηκαν για τη χρήση πυρηνικών όπλων, όπως προβλέπει η συνθήκη», σημειώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

  • Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα «Tages-Anzeiger» ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλ. Πούτιν, θα συναντηθούν στην Ελβετία μέσα στον Ιούνη. Μια αμερικανική αποστολή βρίσκεται ήδη στη Γενεύη για τον σκοπό αυτόν, προστίθεται στο δημοσίευμα, το οποίο καμία πλευρά δεν επιβεβαιώνει επίσημα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ