Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Συνεχίστηκαν και χτες οι αντιδράσεις για τη μετατροπή του 1ου ΓΕΛ και του 1ου Γυμνασίου Λάρισας σε Πειραματικά. Δεκάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου τους που τελεί υπό κατάληψη και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εκεί, για άλλη μια φορά, η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας απουσίαζε, ενώ ήταν γνωστό ότι θα γίνει η κινητοποίηση. Οι μαθητές κατήγγειλαν το γεγονός αυτό και τόνισαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μην πεταχτούν έξω από τα σχολεία τους.

Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε ξανά αντιπροσωπεία της Ενωσης Γονέων και της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), οι οποίοι μιλώντας στους μαθητές τόνισαν πως «η γενίκευση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, η επιλογή και η συγκέντρωση των "καλών" μαθητών αντικειμενικά υποβαθμίζει το σύνολο των σχολείων, ανακατανέμει το μαθητικό δυναμικό, καταργεί τα γεωγραφικά όρια, ανοίγει τον δρόμο για την επιλογή σχολείου από τους γονείς. Αντικειμενικά, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα».

«Ούτε σκέψη για μετατροπή του ΕΠΑΛ Περάματος σε Πρότυπο!», διαμήνυσε με αντίστοιχη παρέμβασή της στον δήμο Περάματος την Παρασκευή η ΕΛΜΕ Πειραιά και τις επόμενες μέρες προγραμματίζει συνάντηση για το θέμα με τον διευθυντή του Σχολείου και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, την αντίθεσή της στη μετατροπή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας σε Πειραματικό, παρά την αντίθετη γνώμη εκπαιδευτικών και γονιών, εξέφρασε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Ιωνίας με ψήφισμά της στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ