Κυριακή 27 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα εκδηλώσεων
Κυριακή (27/1)
  • Ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος
    Ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος
    Εγκαινιάζεται, στις 7 μ.μ., το νέο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αργυρούπολης, που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο (Κύπρου 68) και θα φέρει το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη. Στην εκδήλωση των εγκαινίων, τραγούδια του συνθέτη θα ερμηνεύσουν χορωδίες και μουσικά σχήματα του Δήμου Αργυρούπολης.
  • Στο πλαίσιο του κλασικού κύκλου συναυλιών, στο «Αλεκτον», στις 12.30 το μεσημέρι, οι Μ. Παναγιωτοπούλου, Γ. Παναγιωτόπουλος και Λ. Σολωμού παρουσιάζουν «Παιχνίδια για φλάουτο, βιολί και πιάνο». Είσοδος ελεύθερη.
  • Κάθε Κυριακή στις 2 το μεσημέρι (για μικρούς και μεγάλους) και τη Δευτέρα στις 9 το βράδυ (για μεγάλους), στις «Γραμμές», μπορείτε να απολαύσετε τις Μουσικές του Καραγκιόζη, με την υπογραφή της Μέμης Σπυράτου και τη σύμπραξη του Λάμπρου Λιάβα.
Δευτέρα (28/1)
  • Η πρώτη από τις δύο βραδιές Γιάννη Ρίτσου πραγματοποιείται (8.30 μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής, όπου ανεβαίνει το ποιητικό - θεατρικό του μονόπρακτο «Φαίδρα», σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, με την Νόνικα Γαληνέα στον ομότιτλο ρόλο. Οι βραδιές ξεκινούν με τον «Επιτάφιο» των Ρίτσου - Θεοδωράκη, ερμηνευμένο από τη Νένα Βενετσάνου (τραγούδι) και τον Τάσο Καρακατσάνη (πιάνο).
  • Σε μικρούς και μεγάλους φίλους της καλής μουσικής, απευθύνεται το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Παιδική Ορχήστρα του Γ` Προγράμματος της ΕΡΑ, υπό τη διεύθυνση της Νίνας Πατρικίδου, στις 8.30 μ.μ., στο θεατράκι του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής (Νεαπόλεως 5-7).
  • Εργα μουσικής δωματίου του Rameau παρουσιάζει ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (τσέμπαλο), στις 8.30 μ.μ., στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Τρίτη (29/1)
  • Εγκαινιάζεται (7.30 μ.μ.), στην αίθουσα τέχνης «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α), έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή. Πρόκειται για μια σειρά από ανθρωποκεντρικά έργα, φιγούρες ή πορτρέτα.
Τετάρτη (30/1)
  • Ο Δ. Τσακνής και η Ελ. Βιτάλη
    Ο Δ. Τσακνής και η Ελ. Βιτάλη
    Εγκαινιάζεται (7.30 μ.μ.) στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 51), έκθεση έργων του Χρίστου Δαγκλή (1916 - 1991). Θα παρουσιαστούν μελάνια και υδατογραφίες με θέμα το ελληνικό τοπίο και το Παρίσι, όπου ο καλλιτέχνης έζησε αυτοεξόριστος στη διάρκεια της δικτατορίας.
Πέμπτη (31/1)
  • Τρεις βασικές ενότητες έργων παρουσιάζονται στη νέα έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη, που εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη». Πρόκειται για τις ενότητες: «Μεγάλο σταυρόλεξο», «Αγγλικό πρόγευμα» και «Μαγικός ζωγράφος».
Παρασκευή (1/2)
  • «Ενας χειμώνας για δύο» ξεκινά στις «Γραμμές» (Κωνσταντινουπόλεως 111). Η Ελένη Βιτάλη και ο Διονύσης Τσακνής συναντώνται για πρώτη φορά επί σκηνής, προσκαλώντας σε βραδιές αυθεντικής ψυχαγωγίας. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
  • Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Ημερολόγια καταστρώματος - Γιώργος Σεφέρης», που διακρίθηκε με το Α` Κρατικό Βραβείο Ποιότητας του ΥΠΠΟ, στο πρόσφατο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, βγαίνει στις αίθουσες «Τριανόν» στην Αθήνα και «Παύλος Ζάννας» στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα ταξίδι στην ποίηση και τη σκέψη του Γιώργου Σεφέρη, μια περιπλάνηση σε τόπους, κείμενα, μουσικές, ανθρώπους, σε όλα όσα γέννησαν και έπλασαν τον άνθρωπο Σεφέρη και το έργο του.
Σάββατο (2/2)
  • Μια ξεχωριστή συναυλία υπόσχεται το συγκρότημα «Υπόγεια Ρεύματα», που, στις 11 μ.μ., ανεβαίνει στη σκηνή του «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης).

Δημιουργία του Θ. Μακρή
Δημιουργία του Θ. Μακρή

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ