Σάββατο 22 Μάη 2021 - Κυριακή 23 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Σε ρυθμούς απεργιακής προετοιμασίας

Στο Δημόσιο έχει ήδη αποφασιστεί απεργία για την Πέμπτη 3 Ιούνη

Περιοδεία σε εργοτάξια στη Θεσσαλονίκη
Περιοδεία σε εργοτάξια στη Θεσσαλονίκη
Σε ρυθμούς απεργιακής προετοιμασίας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που σαρώνει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και για να ξηλωθεί συνολικά το διαμορφωμένο αντεργατικό οπλοστάσιο, κινούνται Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα.

Τα σωματεία συντονίζουν το βηματισμό τους με στόχο την ενίσχυση του απεργιακού μετώπου και την οργάνωση κινητοποίησης που θα αγκαλιάσει όλους τους κλάδους και τις περιοχές της χώρας. Ηδη το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει 24ωρη απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη 3 Ιούνη, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα και έχει απευθύνει κάλεσμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα για κοινή απεργία εκείνη τη μέρα.

Με συνελεύσεις και συσκέψεις, κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προετοιμάζουν νέα απεργιακή κινητοποίηση, με κεντρικό αίτημα να αποσυρθεί το τερατούργημα και να μην κατατεθεί στη Βουλή, απαιτώντας το ξήλωμα όλου του αντεργατικού οπλοστασίου.

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης

Τις συγκεντρώσεις - συσκέψεις με τα μέλη του συνεχίζει το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «New Sia» (πρώην «First Data»), το Σάββατο 22 Μάη, στις 6 μ.μ., στα Ανω Πατήσια (πλατεία Αγίας Βαρβάρας, μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ) και την Κυριακή 23 Μάη, στις 6 μ.μ., στο Καπανδρίτι.

Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων οργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 22 Μάη στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως (Αγίας Φιλοθέης 5Β), με θέμα «Αλλαγές στο Εργατικό Δίκαιο. Λέμε όχι στις "ανατροπές του αιώνα"». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Βασίλης Διονυσόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου, η Χαρά Μαρκατσέλη, δικηγόρος, και η Αφροδίτη Ρέτζιου, γιατρός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Συνελεύσεις, συσκέψεις και κινητοποιήσεις

Το Σάββατο 22 Μάη:

-- Συνέλευση της Ενωσης Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, στις 6.30 μ.μ., στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Αθήνα).

Την Κυριακή 23 Μάη:

-- Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ, στις 10.30 π.μ. στην Πολυτεχνειούπολη (Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Ζωγράφου).

-- Συνέλευση του Σύνδεσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

-- Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, στις 6.30 μ.μ., στην Ελευσίνα (Ιωνος Δραγούμη 37).

-- Σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών στην Κοζάνη, στις 7 μ.μ., στο Θεατράκι του πάρκου Αγίου Δημητρίου.

-- Συνέλευση του Σωματείου Τροφίμων Κεντρικής Μακεδονίας στις 11 π.μ., στο ΕΚΘ.

-- Σύσκεψη του Συνδικάτου Τροφίμων Ημαθίας - Πέλλας και της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα, στις 11 π.μ., στα Γιαννιτσά (πάρκο Αγίου Γεωργίου).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ