Σάββατο 22 Μάη 2021 - Κυριακή 23 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Εύθραυστη εκεχειρία μέχρι την επόμενη σύγκρουση...

Μέσα στις 11 μέρες των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα, τουλάχιστον 243 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 66 παιδιά, πάνω από 1.500 τραυματίστηκαν και πάνω από 55.000 εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους.

Τουλάχιστον άλλοι 22 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Στο Ισραήλ, το ίδιο διάστημα, από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν σε απάντηση, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, σκοτώθηκαν 12 άτομα (δύο εκ των οποίων Ταϊλανδοί μετανάστες εργάτες).

Από τις 2 π.μ. της Παρασκευής 21/5 τέθηκε σε ισχύ η εύθραυστη συμφωνία εκεχειρίας, έπειτα από αιγυπτιακή μεσολάβηση. Η ισραηλινή κυβέρνηση και η «Χαμάς» δήλωσαν νικητές εκτοξεύοντας προειδοποιήσεις και απειλές μέχρι τον επόμενο γύρο αναμέτρησης...

Ηδη, την Παρασκευή το μεσημέρι, οι κατοχικές δυνάμεις έκαναν νέα προκλητική έφοδο στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ, με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και δακρυγόνα τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιους, ενώ η καταστολή εντάθηκε και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Οχθης, όπως η Νάμπλους.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής δεν απέκλειαν την προσφυγή σε διεθνή δικαστήρια κατηγορώντας το Ισραήλ για νέα εγκλήματα πολέμου, ενώ επισήμαιναν πως πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διαπραγμάτευση πρέπει να μπει τέλος στην κατοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ