Σάββατο 22 Μάη 2021 - Κυριακή 23 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ανοίγει η αυλαία για τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!

Με σύνθημα «Μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!», τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια ετοιμάζουν τα δικά τους Φεστιβάλ!

Σε μια ...διαφορετική φοιτητική χρονιά, που «χρωματίστηκε» από την πανδημία, τις κλειστές σχολές αλλά και τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις, οι νέοι που σπουδάζουν δίνουν το δικό τους ραντεβού σε πάρκα και πλατείες, «ζωντανεύουν» τους χώρους των πανεπιστημίων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα στους φοιτητές να πάρουν μέρος στα Φεστιβάλ και να συναντηθούν με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ! Δίνει βήμα σε όσους φοιτητές τραγουδούν, χορεύουν, παίζουν θέατρο, ασχολούνται με το stand up comedy, τη φωτογραφία, κάνουν γκράφιτι, σκιτσάρουν, ζωγραφίζουν και σε όσους ετοιμάζουν ενδιαφέροντα project ή εργασίες να παρουσιάσουν τις δημιουργίες, τις ανησυχίες και το μεράκι τους!

Τα πρώτα τέτοια μεγάλα φοιτητικά ραντεβού έχουν οριστεί για την Αθήνα στις 18 - 19 Ιούνη στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης (Ζωγράφου) και για τη Θεσσαλονίκη στις 11 - 12 Ιούνη στα γρασίδια της Φιλοσοφικής (ΑΠΘ), ενώ αντίστοιχα προετοιμάζονται για όλη τη χώρα. Ακολουθεί αναλυτικά το κάλεσμα της ΚΝΕ για τα Φοιτητικά Φεστιβάλ.

* * *

«Ελα κι εσύ στα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ!

Σε αυτήν τη δύσκολη "φοιτητική" χρονιά, τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι ευκαιρία να "ανασάνουμε", να συναντηθούμε, να ξεσκάσουμε!

Η δίψα μας για συζήτηση, δημιουργία, άθληση, διασκέδαση...

Ο αγώνας μας για να γίνουμε "φοιτητές ξανά", για τα δικαιώματά μας στην Παιδεία και την Υγεία, ενάντια σε όσους μας τα στερούν...


Η οργή μας για την κρατική βία και για κάθε αδικία...

Η αισιοδοξία μας από τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις...

Η σιγουριά μας ότι αυτός ο κόσμος μπορεί και πρέπει να αλλάξει και θα τον αλλάξουμε εμείς...

...είναι τα "υλικά" με τα οποία χτίζουμε τα Φεστιβάλ μας!

Τα καλύτερά μας χρόνια, τη χειρότερη εποχή;

Ενα χρόνο τώρα, η ζωή μας ασφυκτιά με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας, τον περιορισμό των δικαιωμάτων μας, τη στοχοποίηση της νέας γενιάς για τη διασπορά του ιού.

Τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, χιλιάδες φοιτητές δεν έχουν γνωρίσει τη σχολή τους, δεν μαθαίνουμε ολοκληρωμένα το αντικείμενο που σπουδάζουμε. Αντί για ασφαλές άνοιγμα των τμημάτων, η κυβέρνηση απαντά με πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών και ένταση της επιχειρηματικής λειτουργίας.

Η απογείωση της καταστολής στην Ελλάδα και όλη την ΕΕ είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής που υπηρετεί και προστατεύει τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των δικαιωμάτων των πολλών!

Με όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια η ζωή μας έχει συνδυαστεί με κρίσεις, μνημόνια, αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά μέτρα, αυταρχισμό, βαθύτερη εμπλοκή στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ.

Ο ιός είναι ο καπιταλισμός!

Σε μια κοινωνία που τα κέρδη των λίγων μετράνε περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή, δεν χωράνε οι ανάγκες και οι ελπίδες μας!

...Διαλέγουμε τον αγώνα για μόρφωση και ζωή!

Οι μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις ζωντάνεψαν τις σχολές μας, έσπασαν τον φόβο, καθυστέρησαν αντιδραστικά μέτρα, απέδειξαν ότι το δίκιο μας είναι πιο ισχυρό από τη συκοφάντηση των αγώνων μας! Σε αυτόν τον αγώνα τα μέλη της ΚΝΕ είναι και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή!


Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε τις σπουδές και τις ζωές μας!

  • Με εμπιστοσύνη στη συλλογική διεκδίκηση και τη δύναμη της αλληλεγγύης!
  • Με ζωντανούς φοιτητικούς συλλόγους στα χέρια των φοιτητών!
  • Με οργανωμένη απειθαρχία στην καταστολή και την αδικία!
  • Μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, την κοινωνική συμμαχία όσων κοπιάζουν για να ζήσουν.
  • Με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές, στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, στον πολιτισμό, στην άθληση!
Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή!

Οι δυνατότητες της επιστήμης και της εργασίας αποδεικνύουν ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, ελεύθεροι από κάθε οικονομική και κοινωνική καταπίεση. Εμπόδιο είναι τα κέρδη και ο ανταγωνισμός των λίγων.

Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, κρίση, πολέμους, διακρίσεις, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Στον κόσμο όπου ο πλούτος θα ανήκει σε όσους τον παράγουν, τα πανεπιστήμια θα συνδεθούν πραγματικά με τις κοινωνικές ανάγκες.

Πανεπιστήμια ανοιχτά, δημόσια και δωρεάν, της επιστήμης και της έρευνας προς όφελος της κοινωνίας!

Πανεπιστήμια ουσιαστικής ακαδημαϊκής ελευθερίας!

Πανεπιστήμια που θα παρέχουν σύγχρονη επιστημονική γνώση και πλήρη επαγγελματική ειδίκευση.

Σε μια κοινωνία που κανείς δεν περισσεύει, γιατί όλοι μπορούμε με την εργασία και την ενεργή συμμετοχή μας να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη!

Γνώρισε, δυνάμωσε την ΚΝΕ!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ