Παρασκευή 21 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΠΑΡΤΗΣ
Κινητοποίηση τη Δευτέρα για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης

Στις 11 π.μ. στο Διοικητήριο στη Σπάρτη

Με την πραγματοποίηση κινητοποίησης τη Δευτέρα 24 Μάη στις 11 π.μ. στο Διοικητήριο στη Σπάρτη ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας και η Διοικούσα Επιτροπή του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Σπάρτης προβάλλουν τα ζωτικής σημασίας αιτήματά τους, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πιο συγκεκριμένα, στο κάλεσμα τους προς τους αγρότες του νομού αναδεικνύουν ότι «η ανεπαρκής χρηματοδότηση της δακοκτονίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφήνει πολλές περιοχές εκτός προγράμματος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ζημιές στην παραγωγή όπως το 2016 και 2018. Δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα οι αγρότες για τις ζημιές που υπέστησαν τον Φλεβάρη στον Δήμο Ευρώτα και στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου και των περιοχών Κεφαλά - Σκούρας - Λευκοχώματος, για τα καλλιεργητικά έξοδα που αναγκάστηκαν να κάνουν λόγω της χαλαζόπτωση στις 23 Μάρτη». Οι Σύλλογοι αναδεικνύουν επίσης τα προβλήματα άρδευσης και ύδρευσης. Ενώ για τους δασικούς χάρτες σημειώνουν ότι «προωθούν την αρπαγή της γης μας, καλούμαστε να ξοδεύουμε χρήματα για να αποδείξουμε ότι τα χωράφια που καλλιεργούμε μας ανήκουν και ταυτόχρονα δεν προστατεύουν καθόλου το δασικό οικοσύστημα».

Με βάση τα παραπάνω, απαιτούν την άμεση έναρξη του προγράμματος της δακοκτονίας, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και τις ανάγκες με ευθύνη του ΥΠΑΑΤ. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στις κατά τόπους Διευθύνσεις Γεωργίας. Την αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν από όλες τις φυσικές καταστροφές του προηγούμενου διαστήματος. Την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ που θα αποζημιώνει στο 100% της πραγματικής ζημιάς. Να μη γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑ Σπάρτης. Την επισκευή των δικτύων ύδρευσης - άρδευσης και τον καθαρισμό των υδραγωγείων σε όλο τον νομό. Τη στελέχωση με προσωπικό και τα απαραίτητα υλικά των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. Τον καθαρισμό των δασών και των πυροσβεστικών ζωνών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ