Παρασκευή 21 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για το 1ο κείμενο

Συμφωνώ με τις Θέσεις της ΚΕ στο σύνολό τους όσον αφορά το πρώτο κείμενο. Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την οργάνωσή μου και με τη μέχρι τώρα ενασχόλησή μου με τα του Κόμματος είμαι χαρούμενος για την απόφαση που πήρα. Ο τελευταίος χρόνος αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητικός με όλα τα δεινά που εμφανίστηκαν σε παγκόσμιο μέχρι και τοπικό επίπεδο και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά θέματα ως Κόμμα, αλλά και ως ΚΟΒ στα οποία η εντύπωση που έχω είναι πως ανταποκριθήκαμε με επιτυχία. Η πείρα (ιστορική, αγωνιστική κ.λπ.) έχει συλλεχθεί και επεξεργαστεί εντυπωσιακά από το Κόμμα και σε τελική ανάλυση τα συμπεράσματα που έχουν βγει αξιοποιούνται με εμφανή αποτελέσματα. Θα έλεγα πως προσαρμόστηκε όπου χρειάστηκε σε διάφορα επίπεδα, από την ΚΕ μέχρι τις ΚΟΒ κάθε περιοχής ανάλογα τις ιδιαιτερότητες, με συνέπεια, αγωνιστικότητα και εννοείται με γνώση των δυνάμεων, αποδεικνύοντας στον κόσμο τη σημασία του κόμματος παντός καιρού και τη σταθερότητα στις απόψεις του.

Παρ 'όλη όμως την επιτυχημένη δράση και μαχητικότητα του Κόμματος στο σύνολό του, ΚΟΒ σε τοπικό και επαρχιακό επίπεδο μοιάζουν να χωλαίνουν στις θεωρητικές απαιτήσεις, με συνέπεια η πρακτική δουλειά με τον κόσμο να μην φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην επιρροή του. Τι εννοώ. Στο κείμενο και συγκεκριμένα στις Θέσεις 28-34 αναφέρεται στο πρόβλημα της ανεπεξέργαστης ιδεολογικής δουλειάς από και προς τα μέλη. Προφανώς το επίπεδο ανάμεσα στα μέλη μιας ΚΟΒ είναι διαφορετικό στο ιδεολογικό - θεωρητικό κομμάτι. Υπάρχουν όμως σύντροφοι οι οποίοι είναι γερά καταρτισμένοι θεωρητικά, κάτι το οποίο κάνει απαραίτητη τη μεταλαμπάδευση της γνώσης τους ώστε να βοηθηθούν πιο αδύναμοι και νέοι σύντροφοι. Σίγουρα η περίοδος που πέρασε, και συνεχίζει να υφίσταται, να μην διευκόλυνε τόσο τις συνευρέσεις, όμως υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξουν πιο στενές και συχνές συσκέψεις με σκοπό το ανέβασμα της θεωρητικής κατάρτισης. Το συμπέρασμά μου αυτό επηρεάστηκε κατά πολύ από τα μαθήματα που πέρασα μαζί με άλλους συντρόφους, στα οποία έγινε μία πολύ καλή δουλειά και νομίζω ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μας να γίνεται συχνότερα ακόμα και εκτός πλαισίου μαθημάτων. Η πείρα της μόρφωσης στην κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού δείχνει πως είναι το βασικό συστατικό για να μπορούν να κατανοηθούν οι εξελίξεις και εξοπλιστεί ο καθένας με τη γνώση ότι η κοινωνική εξέλιξη είναι αντικειμενική και τα πισωγυρίσματα εφήμερα. Θεωρώ επίσης καλή πρόταση να γίνονται και διαλέξεις εισαγωγής στην επαναστατική θεωρία για οπαδούς, φίλους, ακόμα και επιρροές.

Λέγοντας αυτά δεν αφήνω εκτός το βασικό: την προσωπική δουλειά. Οι αριθμητικές δυνάμεις δεν είναι ικανοποιητικές, γι' αυτό είναι σημαντικό να μοιραστούν οι χρεώσεις. Δεν είναι δυνατόν ελάχιστοι σύντροφοι να επωμίζονται το βάρος καθηκόντων, γιατί εκεί αρχίζουν να δημιουργούνται κενά και να μεταφέρονται ανεπεξέργαστες πληροφορίες και τελικά να γίνεται επιφανειακή δουλειά. Γι' αυτόν το λόγο η πολύπλευρη μόρφωση και ανάπτυξη του καθενός ξεχωριστά σημαίνει και την ανάπτυξη του συνόλου μιας ΚΟΒ, άρα τελικά το μοίρασμα καθηκόντων και επομένως την ποιοτικότερη δουλειά στον υποκειμενικό παράγοντα.

Οπότε, όλα τα προηγούμενα με οδηγούν στη σκέψη πως το επόμενο διάστημα η επίθεση προς το Κόμμα θα κλιμακωθεί και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, αλλά και θωρακισμένοι με τα απαραίτητα «όπλα», ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις.


Νικόλας Σίμος
Σάμος, Βαθύ. ΚΟΒ Βαθέως

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την καθοδήγηση και τη βοήθεια προς τα στελέχη που είναι νεότερα σε ηλικία(2021-04-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2021-02-11 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε σήμερα πιο έμπειροι, πιο ώριμοι σε ένα ανώτερο επίπεδο(2009-03-01 00:00:00.0)
Το 18ο Συνέδριο θα αποτελέσει σχολειό ωρίμανσης του Κόμματος για την αντεπίθεση(2009-02-12 00:00:00.0)
Η στάση μας απέναντι στη θεωρία και την κουλτούρα(2006-05-21 00:00:00.0)
Πειθαρχία στις γραμμές μας. «Τα πρώτα σκαλοπάτια»(2005-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ