Πέμπτη 20 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Με μόνο «μέτρο» τη «σύνεση» για να προστατευτεί το «brand» του τουρισμού

Και ο πρόεδρος των Τουριστικών Επιχειρήσεων στη χτεσινή ενημέρωση

Eurokinissi

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων βρέθηκε χτες στο ...πλάι του υπουργού Υγείας, στην καθιερωμένη κυβερνητική ενημέρωση για την «πορεία της πανδημίας», σε έναν ακόμα ισχυρό συμβολισμό για το κριτήριο με το οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση τον «αόρατο εχθρό».

Με μοναδικό «πρωτόκολλο» τη θωράκιση του τουριστικού κεφαλαίου, άλλωστε, η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει το άνοιγμα του τουρισμού με μέτρα που θα προστατεύουν το «τουριστικό προϊόν», δηλαδή τα κέρδη των ομίλων του κλάδου, ενώ για τους εργαζόμενους συστήνεται ως φάρμακο διά πάσαν νόσο η «ατομική ευθύνη».

«Ανοίγει η χώρα στον κόσμο με ασφάλεια (...), με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός στα νησιά», ανέφερε ο Β. Κικίλιας, όταν 6 μήνες μετά έχει καλυφθεί μόλις το 16% του πληθυσμού. Βεβαίως, οι διακηρύξεις για τα Covid-free νησιά αφορούν τους τουρίστες, αλλά όχι τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έχουν ως μοναδικό μέτρο προστασίας την «αυτοδιάγνωση» ή τους νησιώτες που αντιμετωπίζουν διαλυμένες δομές Υγείας.

«Οπως πέρυσι έτσι και φέτος έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στα νησιά», με τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό που προϋπήρχαν, βασανίζοντας χειμώνα - καλοκαίρι τους κάτοικους των νησιών, αυξάνοντας τους κινδύνους και για τους επισκέπτες. Οπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η «επιτυχημένη στρατηγική» της κυβέρνησης προβλέπει τη μετακίνηση του ελάχιστου προσωπικού από τη μία δημόσια δομή Υγείας στην άλλη, διακομιδές - «οδύσσεια» από νησί σε νησί αν κι εφόσον βρεθεί έγκαιρα σωστικό μέσο. Και κάπου εδώ ακολούθησαν τα γνωστά εγκώμια σε ιδιώτες για «δωρεές», οι οποίες έτσι κι αλλιώς επιστρέφονται στο πολλαπλάσιο, με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις κ.λπ.

Σημειώνεται πως στη χτεσινή ενημέρωση δεν ανακοινώθηκε κάποιο πρόσθετο μέτρο προστασίας για το άνοιγμα του τουρισμού ή συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, παρά μόνο έγιναν γενικόλογες αναφορές «στη σημασία που έχει ο τουρισμός για τη χώρα», προφανώς για να εμπεδωθούν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ μίλησε για «αυστηρά πρωτόκολλα» που τηρούν οι επιχειρηματίες, τα οποία βέβαια τα είδε και πέρσι ο λαός με την έξαρση της πανδημίας κατά την τουριστική περίοδο. Παράλληλα, δεν παρέλειψε τις συστάσεις για την «υπεύθυνη στάση» και τη «σύνεση» που πρέπει να επιδειχθεί απ' όλους, ώστε να προστατευτεί το «"brand" της χώρας», δηλαδή τα κέρδη των ομίλων του κλάδου.

Υπό διερεύνηση τρία περιστατικά στην Κρήτη

Υπό διερεύνηση είναι τα τρία διαδοχικά περιστατικά στην Κρήτη, με εμβολικά επεισόδια και διαταραχές πήξης αίματος, ως πιθανή επιπλοκή μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της «AstraZeneca».

Το πρώτο περιστατικό αφορά τον 35χρονο από την Ιεράπετρα, ο οποίος εμφάνισε δύο θρομβωτικά επεισόδια - με διαφορά λίγων ημερών - μετά τον εμβολιασμό του με «AstraZeneca». Ενώ αργότερα γνωστοποιήθηκαν ακόμη δύο περιστατικά στην Κρήτη σε γυναίκες 44 και 47 ετών που εμφάνισαν θρόμβους και διαταραχές πήξης αίματος, τη 13η και 15η μέρα μετά τον εμβολιασμό τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με συστάσεις «ατομικής ευθύνης» η επιλογή εμβολίου(2021-05-27 00:00:00.0)
Υπό διερεύνηση ο θάνατος 63χρονης στη Μυτιλήνη μετά τον εμβολιασμό της(2021-05-26 00:00:00.0)
Ο λαός όμηρος των ανταγωνισμών και του αθωράκιστου συστήματος Υγείας(2021-03-17 00:00:00.0)
Πολλαπλά τα προβλήματα στη διαδικασία του εμβολιασμού(2021-03-12 00:00:00.0)
Κεφάλι δίχως μνήμη...(2007-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ