Πέμπτη 20 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ
Προκλητικό να παραμένει επίτιμος διδάκτορας ο Πρόεδρος του Ισραήλ

«Να ανακληθεί τώρα η ανακήρυξη του Προέδρου του Ισραήλ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά», απαιτεί το Τομεακό Συμβούλιο Πανεπιστημίου Πειραιά της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του, όπου σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Είναι προκλητικό να παραμένει, με ευθύνη της διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο Πρόεδρος του Ισραήλ επίτιμος διδάκτορας του Ιδρύματος!

Είναι προσβολή για τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους καθηγητές να τιμάται ο Πρόεδρος ενός κράτους που διαπράττει εγκλήματα πολέμου, διατηρεί στρατό κατοχής, δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ύπαρξης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται "μαθήματα" από όσους έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα!

Το εργατικό - λαϊκό και φοιτητικό κίνημα, διαχρονικά και σταθερά στην πατρίδα μας και σε όλο τον κόσμο, αποτέλεσε ασπίδα υπεράσπισης των εβραϊκών πληθυσμών απέναντι σε διωγμούς, πογκρόμ, θηριωδίες, κάθε μορφής έκφραση φασισμού και ρατσισμού. Σταθερά υπερασπιζόμαστε και μαχόμαστε να ζουν οι λαοί όλου του κόσμου ειρηνικά. Για αυτούς τους ίδιους λόγους, καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης του κράτους του Ισραήλ, που έχει οδηγήσει στον αφανισμό και την γκετοποίηση του λαού της Παλαιστίνης.

Αν η Πρυτανεία σέβεται την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού, τώρα να πάρει πίσω αυτήν την απαράδεκτη απόφαση και να αφαιρέσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Πρόεδρο του Ισραήλ!

Ενώνουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια από όλο τον κόσμο και απαιτούμε:

  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
  • Να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού!».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ