Τετάρτη 19 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Η σημασία της αυτομόρφωσης

Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Προσυνεδριακός Διάλογος έχουν το δικό τους ενδιαφέρον για μένα που ανήκω στον περίγυρο του Κόμματος.

Χρειάζεται να χαιρετίσω την ειλικρίνεια των Θέσεων, η οποία με βοηθάει να δω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα στελέχη και τα απλά μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην καθημερινή τους πάλη.

Στη δουλειά, δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δει πρωτοπόρους συναδέλφους - μέλη του ΚΚΕ να δέχονται σκληρή έως άδικη κριτική. Σαν να μη φτάνει το κυνήγι που τρώνε από την εργοδοσία, ακούνε πολλά που δεν στέκουν. Σε αυτήν τη λούμπα έχω πέσει κι εγώ, ειδικά όταν ήμουν μικρότερος στην ηλικία. Οσο περνάει ο καιρός, βλέπω πιο καθαρά τα πράγματα.

Χαιρετίζω την εκδοτική επιμέλεια που δείχνει το ΚΚΕ, στο τύπωμα και στη διανομή των Θέσεων. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι δούλεψαν πάνω σε αυτό, σε όλα τα στάδια, μέχρι να φτάσουν στα χέρια μου οι Θέσεις. Φιλολογικά, έχει γίνει καλή δουλειά, η γλώσσα είναι προσιτή, προσεγμένη, μετρημένη, χωρίς εξαλλοσύνες. Είναι σημαντικό και με βοηθάει στη μελέτη, χωρίς να με κουράζει.

Πολύ σημαντικό είναι και το ότι οι συνάδελφοι στη δουλειά και μέλη του ΚΚΕ, είναι ανοιχτοί σε όσα έχω να πω πάνω στις Θέσεις. Με τη σειρά μου, χρειάζεται να δουλέψω σε αυτήν την κατεύθυνση, να διαβάσω πιο πολύ και να μην πετάω ό,τι κατεβάζει το κεφάλι μου. Να παίρνω υπόψη και την κούραση των συναδέλφων που δίνουν πολύ από το χρόνο τους, συχνά όλο το χρόνο τους, κόβοντας ακόμα και από τον ύπνο τους, τρέχοντας όλη μέρα.

Η σημασία της αυτομόρφωσης καταγράφεται στις Θέσεις, για παράδειγμα όσον αφορά την καθοδήγηση, την οργανωτική δουλειά, τη μελέτη των προβλημάτων, αλλά αφορά κι εμένα ως εξωκομματικό και οι εξωκομματικοί χρωστάμε τη δική μας αυτοκριτική, αντί να πετάμε με ευκολία πέτρες. Το Κόμμα βοηθάει στην κατεύθυνση της αυτομόρφωσης με τις εκδόσεις και τα ηλεκτρονικά μέσα που έχει κι εμείς χρειάζεται να ανταποκριθούμε, παρακολουθώντας τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», την ΚΟΜΕΠ, τον «Οδηγητή» (κι ας μην είμαστε πια τόσο νέοι), τον «Ριζοσπάστη», ενισχύοντας όσο μπορούμε.

Εύχομαι καλές εργασίες!


Α. Β.
Νοσηλευτής


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ