Τρίτη 18 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ - «UNILEVER LOGISTICS»
Στάσεις εργασίας ενάντια σε απολύσεις

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της «Unilever Logistics» (πρώην «Knorr») στο Σχηματάρι στη 2ωρη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε χτες ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει δύο εργαζόμενους μέχρι το τέλος του μήνα.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της «Unilever» ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει στην απόλυση δύο καθαριστριών, ώστε να αναλάβει εργολάβος τις εργασίες καθαριότητας. Πρόκειται μάλιστα για εργαζόμενες που εργάζονται για 30 και 35 χρόνια αντίστοιχα και αρχικά είχαν προσληφθεί ως εργάτριες παραγωγής, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην καθαριότητα στο πλαίσιο αναδιαρθρώσεων.

Μπροστά σ' αυτήν την εξέλιξη, το επιχειρησιακό Σωματείο προχώρησε σε Γενική Συνέλευση, όπου αποφασίστηκε να δοθεί αγωνιστική απάντηση στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας για απόλυση των δύο εργαζομένων. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση δίωρων στάσεων εργασίας ανά βάρδια για χτες Δευτέρα, για αύριο Τετάρτη 19 και την Παρασκευή 21 Μάη.

Στο πλευρό των εργαζομένων της «Unilever» στέκονται το Εργατικό Κέντρο Θήβας, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών και το κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας, αντιπροσωπείες των οποίων βρέθηκαν τη χτεσινή μέρα στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Με ανακοινώσεις τους εκφράζουν τη στήριξη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, καταγγέλλουν τη στάση της εργοδοσίας και παράλληλα επισημαίνουν ότι συνολικότερα στον κλάδο των τροφίμων και ποτών επιδιώκεται η εργολαβοποίηση τμημάτων με χειρότερους όρους εργασίας και αμοιβής για τους εργαζόμενους και αύξηση της κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ