Τρίτη 18 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

Mε μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων από πολλούς χώρους δουλειάς του κλάδου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου Αθήνας.

Στη συνέλευση έγιναν απολογισμός δράσης του ΔΣ και οικονομικός απολογισμός, ενώ εξελέγη η εφορευτική επιτροπή που θα διεξαγάγει τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου, από 29 Μάη έως 19 Ιούνη.

Τη δράση του προηγούμενου διαστήματος υπενθύμισε στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Θανάσης Φωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση με τους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς, οι τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ, το καθημερινό άνοιγμα των γραφείων του Συνδικάτου, η έκδοση της εφημερίδας του, οι εκδηλώσεις και θεματικές συζητήσεις συνέβαλαν στην προσπάθεια «να δυναμώσουν οι δεσμοί με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του κλάδου μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας», «να νιώθουν αποκούμπι το Συνδικάτο τους νέοι και παλιότεροι, γυναίκες και άντρες, Ελληνες και μετανάστες εργάτες και εργάτριες».

Οι εργαζόμενοι που πήραν στη συνέχεια τον λόγο τόνισαν την ανάγκη να δυναμώσει το Συνδικάτο στις επερχόμενες αρχαιρεσίες, καθώς και να πάρει απάντηση το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς το «αιτία πολέμου» για τους εργαζόμενους. Η συνέλευση επιβεβαίωσε την απόφαση του Συνδικάτου να προχωρήσει σε νέα απεργία ενάντια στις ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση. Επίσης ενέκρινε ψήφισμα καταδίκης του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ