Τρίτη 18 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Σύσκεψη και συγκεντρώσεις για την ανάγκη μόνιμων διορισμών

Παναττική σύσκεψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών οργανώνεται αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ. στον χώρο της ΠΕΚΑΜ (Αγίων Ασωμάτων 31, Θησείο). Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζόμενων στην Εκπαίδευση, καθώς επίσης σε συγκέντρωση την Παρασκευή 21 Μάη, στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, και σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα, με αιχμή την ανάγκη μαζικών μόνιμων διορισμών και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση.

Οπως αναφέρει στο κάλεσμά της, «οι αναπληρωτές που δουλεύουν μέχρι τώρα στα σχολεία για τη φετινή χρονιά ξεπερνούν ήδη τις 52.000. Με τις 8.000 συνταξιοδοτήσεις του καλοκαιριού, τον Σεπτέμβρη τα κενά θα ξεπερνούν τις 60.000. Κενά που μάλιστα υπολογίζονται με τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία», δηλαδή χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας από την πανδημία, όπως αραίωση των μαθητών στις τάξεις, που θα απαιτούσε πολύ περισσότερους εκπαιδευτικούς.

Με βάση τα παραπάνω, η Πρωτοβουλία επισημαίνει ότι «ακόμα και με 60.000 προσλήψεις τα σχολεία θα λειτουργούν στοιχειωδώς, απέχοντας χιλιόμετρα από την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των παιδιών» και προσθέτει πως «με τους 5.250 διορισμούς, που εξαγγέλλονται εδώ και πάρα πολύ καιρό, τα σχολεία θα εξακολουθήσουν να υπολειτουργούν, με τις ανάλογες επιπτώσεις στη μόρφωση των παιδιών».

Στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής καλούν και πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ενώ στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών διοργανώνεται συγκέντρωση την Παρασκευή και στη Μυτιλήνη, στις 13.45 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ