Παρασκευή 14 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι «μια μεγάλη δύναμη» θα ζητήσει την απόσυρση της KFOR (της ΝΑΤΟικής δύναμης) και της UNMIK (στρατιωτικής αποστολής του ΟΗΕ) από το Κόσοβο, υποστηρίζοντας ότι αυτό «θα ήταν καταστροφή για όλους μας». Ο Βούτσιτς δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να συναντήσει τον γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σε τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις χτες στο Αφγανιστάν, ελάχιστες ώρες μετά την έναρξη της τριήμερης κατάπαυσης πυρός που κήρυξαν οι Ταλιμπάν σε όλη τη χώρα για τη θρησκευτική γιορτή Εϊντ αλ Φιτρ. Την κατάπαυση πυρός είχαν χαιρετίσει η αφγανική κυβέρνηση και οι ΗΠΑ.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Συνολικά 78 αιχμάλωτοι πολέμου, που είχαν πολεμήσει με το στρατόπεδο του Λίβυου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ κατά την επίθεσή του στην πρωτεύουσα Τρίπολη, αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από τελετή που διοργανώθηκε στη φυλακή της Τζεντάιντα στην Τρίπολη με θέμα τη «συμφιλίωση», όπου παρευρέθηκαν πολλοί αξιωματούχοι, μεταξύ τους και η υπουργός Δικαιοσύνης Χαλίμα Ιμπραχίμ Αμπντεραχμάν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ