Παρασκευή 14 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Κινητοποιήσεις για το άνοιγμα των σχολών

Διαδήλωση χτες στη Θεσσαλονίκη και νέα συγκέντρωση τη Δευτέρα στην Αθήνα, στο υπουργείο Παιδείας

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Κινητοποίηση στην πύλη του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, διεκδικώντας την ουσιαστική ολοκλήρωση του εξαμήνου, με άνοιγμα των σχολών για όλους τους φοιτητές.

«Εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές και τα όνειρά μας! Να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση του εξαμήνου για όλους. Τώρα μέτρα για ασφαλή επιστροφή στις σχολές! Ούτε σκέψη για εφαρμογή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη», έγραφε το πανό των φοιτητών, οι οποίοι παρέμειναν στο χώρο φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ανοίξανε τα mall και τα ξενοδοχεία, μόνο στις σχολές κολλάει η πανδημία» και «ένας χρόνος τώρα με κλειστές σχολές, ως εδώ λένε οι φοιτητές»!

Μετά την άρνηση του υπουργείου να δεχτεί αντιπροσωπεία από μέλη φοιτητικών συλλόγων που θα μετέφεραν τα αιτήματά τους, ο Γιώργος Μεταξάς, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής, χαρακτήρισε κοροϊδία τη στάση της κυβέρνησης, που κρατά τις σχολές «ερμητικά κλειστές» για τους φοιτητές. Επίσης, πρόσθεσε πως το φοιτητικό κίνημα θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα του, διεκδικώντας μεταξύ άλλων το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, με μέτρα προστασίας για τη διά ζώσης διδασκαλία στο σύνολο των μαθημάτων και για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Μέλη των φοιτητικών συλλόγων θυροκόλλησαν κείμενο με τα αιτήματά τους στην πύλη του ΥΜΑΘ και έγραψαν με μπογιά «τέρμα πια στην κοροϊδία». Οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την έναρξη διά ζώσης εργαστηρίων, κλινικών, πρακτικών και ασκήσεων υπαίθρου για όλα τα έτη σπουδών, πρόσληψη του απαραίτητου καθηγητικού προσωπικού για να λειτουργήσουν ολιγομελείς εργαστηριακές ομάδες, άμεση πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας, άμεσο προγραμματισμό του εμβολιασμού των φοιτητών και τακτικά διαγνωστικά τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, όπως και να μην κατατεθεί ο νέος αντεργατικός νόμος που καταργεί το 8ωρο.

Η σκυτάλη των κινητοποιήσεων περνάει και στους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, που σήμερα Παρασκευή, στις 5 μ.μ., στην πύλη Ζωγράφου της Πολυτεχνειούπολης προχωρούν σε συντονισμό. «Συζητάμε τη συνέχιση του αγώνα μας για να γυρίσουμε με ασφάλεια στις σχολές μας! Να ανοίξουν οι πρακτικές, οι κλινικές, τα εργαστήρια! Να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη!», σημειώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι που οργανώνουν επίσης κινητοποίηση στο Σύνταγμα και πορεία στην Ερμού αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι και μεγάλη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 17 Μάη, επίσης στις 12 μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ