Πέμπτη 13 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ
Νέες διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) K. Ρέγκλινγκ είχε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, δίνοντας νέες διαβεβαιώσεις για την εξυπηρέτηση των αναγκών και των σχεδίων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι στην κυβέρνηση είναι «έτοιμοι» να ανοίξουν τον Τουρισμό «από αυτό το Σαββατοκύριακο». «Ο Τουρισμός είναι πολύ σημαντικός», πρόσθεσε, δηλώνοντας ταυτόχρονα «αρκετά αισιόδοξος για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, για αυτήν τη χρονιά, την επόμενη αλλά και για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της». Διαβεβαίωσε άλλωστε ότι «και κατά τη διάρκεια της πανδημίας ποτέ δεν σταματήσαμε να εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις για να διασφαλίσουμε μια βιώσιμη ανάκαμψη». Ο δε Ρέγκλινγκ τού απέδωσε σε αυτό τα εύσημα, καθώς θύμισε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ήδη από πέρυσι τον Μάρτη, όταν η πανδημία μόλις ξεκινούσε, τόνιζε ότι «δεν είναι λόγος να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά να επιταχυνθούν».

«Αυτό ακριβώς κάναμε», απάντησε ο Κυρ. Μητσοτάκης, «και κυρίως σε επίπεδο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που καθιστούν την Ελλάδα πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό». Εξήγησε ότι η κυβέρνησή του «σε συμφωνία με τους θεσμούς» μείωσε «τη φορολογία με τρόπο βιώσιμο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα», βασικά για τους επιχειρηματικούς ομίλους, προώθησε «τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού κράτους, ενώ ταυτόχρονα έγιναν και παρεμβάσεις στον τραπεζικό τομέα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ