Πέμπτη 13 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ
Καμιά αναμονή - Ξεσηκωμός τώρα ενάντια στη νέα χωματερή!
  • Νέες κινητοποιήσεις οργανώνει το επόμενο διάστημα η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη χωματερή στη Φυλή
  • Κινητοποίηση χτες και στο Σχιστό

Σε συμβολικό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής προχώρησε χτες το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη χωματερή της Φυλής. «Ούτε στα Λιόσια, ούτε στη Φυλή, έξω απ' το Θριάσιο η χωματερή», «Εδώ, εδώ μ' αγώνα μαζικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με το σκουπιδαριό», «Πατούλη, Δούρου και Παππού, είστε οι βασιλιάδες του σκουπιδαριού», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Μιλώντας η Δημοφίλη Χαλκιώτη, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, επανέλαβε πως είναι ώρα αγώνα και ότι αυτό που διεκδικείται είναι να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ. Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής και να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Επίσης, να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να μην υπάρξει, δε, καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων. «Πρέπει να είναι ενιαία η δράση μας σε όλη την Αττική, για αυτό καλούμε σε συντονισμό σωματεία και φορείς από τον Πειραιά, το Γραμματικό, τον Βαρνάβα», ανέφερε.

Επίσης, τόνισε ότι οι εξελίξεις δεν σηκώνουν άλλη αναμονή, απαιτούν ξεσηκωμό, τόσο από τους κατοίκους της Φυλής, όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας. Ιδιαίτερα τώρα, υπογράμμισε, που με το έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος που βγήκε πριν από λίγες μέρες στη δημοσιότητα, οι νέες αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι η χωματερή της Φυλής είναι ένα έγκλημα διαρκείας για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Από τον χτεσινό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής
Από τον χτεσινό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής
Παράλληλα, κάλεσε στις κινητοποιήσεις - ενημερώσεις σε όλους τους δήμους που θα γίνουν στο διάστημα 20 με 30 Μάη, καθώς και στη μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιούνη στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ.

Στο Σχιστό

Σε νέα κινητοποίηση με αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πειραιά (ΣΜΑ) στο Σχιστό προχώρησαν νωρίς χτες το πρωί σωματεία και μαζικοί φορείς του Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περάματος, ενώ συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Αντιδρούν στην προσπάθεια κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής για δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» των δήμων Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος, καθώς και ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Η χτεσινή κινητοποίηση αποτέλεσε συνέχεια των αγωνιστικών δράσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να σημειώνουν ότι «είναι μόνο η αρχή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ