Τετάρτη 12 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Απέρριψε την παγίδα της κυβέρνησης το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα

Αύριο Πέμπτη η κρίσιμη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για τη συνέχεια της πάλης τους

Από πρόσφατη Γενική Συνέλευση
Από πρόσφατη Γενική Συνέλευση
Να καταθέσει η κυβέρνηση γραπτώς τα σχέδιά της για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, απορρίπτοντας την παγίδα της κυβέρνησης να συρθεί σε κάλπικο διάλογο για τις αποζημιώσεις και να συναινέσει στις απολύσεις των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε χτες Τρίτη, το ΔΣ του Σωματείου της Λάρυμνας απέρριψε το «τυράκι» για διάλογο γύρω από τις αποζημιώσεις, που τους πέταξε η κυβέρνηση ως δόλωμα, προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεση στις απολύσεις και τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της και παράλληλα να «παγώσει» τον 17μηνο δίκαιο αγώνα τους. Αποφάσισε να στείλει επιστολή στον αρμόδιο υπουργό με την παραπάνω απαίτηση, δίνοντας περιθώριο μέχρι τις 17 Μάη και εκφράζοντας την πρόθεσή του να δώσει συνέχεια στις κινητοποιήσεις, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση.

Το ΔΣ του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας αρνείται να παίξει το «παιχνίδι» της κυβέρνησης, η οποία, όσο προχωρούν οι εγκληματικοί της σχεδιασμοί, επιδιώκει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στην επιχείρηση και, κυρίως, να απαλλαγεί από το «βαρίδι» που γι' αυτήν και τα επιχειρηματικά μονοπώλια που θέλουν να αρπάξουν τη ΛΑΡΚΟ και τον ορυκτό πλούτο της χώρας λέγονται εργαζόμενοι και δικαιώματα.

Η απόφαση αυτή του επιχειρησιακού Σωματείου έρχεται λίγο πριν από την κρίσιμη Γενική Συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη 13 Μάη, στις 10 π.μ., όπου οι εργαζόμενοι θα κληθούν με τις αποφάσεις τους να καθορίσουν τη συνέχεια του 17μηνου αγώνα τους ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της αγωνιστικής διάθεσης έπαιξε η στάση των ίδιων των εργαζομένων, οι οποίοι στην προηγούμενη κινητοποίηση και συνέλευση, στις 6 Μάη, έδειξαν ότι δεν υποκύπτουν στα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα της κυβέρνησης.

Εξίσου σημαντικό ρόλο έπαιξε και η δράση που ανέπτυξαν τις τελευταίες μέρες πρωτοπόροι αγωνιστές, όπως οι εκλεγμένοι του ΕΑΜ στο ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου, άλλα μέλη του ΔΣ του Σωματείου και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας. Με εξορμήσεις στο εργοστάσιο και την πύλη, ανακοινώσεις και συσκέψεις, όπως αυτή που έγινε το βράδυ της Τρίτης με την παρουσία αρκετών εργαζομένων, αποκάλυψαν τις παγίδες της κυβέρνησης και συνέβαλαν στη διατήρηση της ενότητας και της αγωνιστικής διάθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ