Τρίτη 11 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
Το... σχέδιο της κυβέρνησης, η «χαρά» του κλινικάρχη

Οι ιστορίες... τρέλας που έρχονταν χτες στον «Ριζοσπάστη» από αναγνώστες της εφημερίδας ήταν δεκάδες κι αποκαλυπτικές για το τι σημαίνει το... σχέδιο της κυβέρνησης που τα ρίχνει όλα στην «ατομική ευθύνη» και το self test παρουσιάζοντάς τα ως «φάρμακο διά πάσαν νόσον».

Δύο από αυτές καταγράφουμε εδώ, ενδεικτικά:

-- Ο Φ. Τ., εκπαιδευτικός στη Δυτική Αττική, βγήκε το απόγευμα της Κυριακής θετικός στο self test. Οπως προβλέπει η διαδικασία, το δήλωσε και πήγε σε δημόσια δομή στο Ιλιον για να κάνει τεστ επιβεβαίωσης. Αφού τον ενημέρωσαν πως καμία ξεχωριστή διαδικασία δεν προβλέπεται για τους εκπαιδευτικούς και τον έστειλαν να περιμένει στη σειρά με 200 ακόμα άτομα, με σοβαρότερο τον κίνδυνο εκεί να κολλήσει ή να μεταδώσει τον ιό όπως μας λέει, του έκαναν το τεστ και διαπίστωσαν ότι είναι αρνητικός. Ζήτησε κάποια βεβαίωση για να μπορεί να πάει την άλλη μέρα στο σχολείο, αλλά του είπαν ότι... δεν ήταν αρμόδιοι, κι ότι θα πρέπει να περιμένει μήνυμα από τον ΕΟΔΥ. Μέχρι αργά χτες βράδυ... ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

-- Τη... χαρά των ιδιωτικών κλινικών από την «τρέλα» των γονιών στην οποία οδηγεί η παραπάνω κατάσταση, μας περιγράφει ο Β. Β. από το Μαρούσι, που το τεστ του γιου του βγήκε θετικό, έκαναν δεύτερο που... δανείστηκαν από συγγενείς που βγήκε αρνητικό και αφού η κατάσταση στη δημόσια δομή που πήγαν ήταν τραγική, θέλοντας να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα απευθύνθηκαν σε ιδιωτική δομή Υγείας που ήταν κοντά τους. Αλλά κι εκεί βρήκαν δεκάδες γονείς με τα παιδιά τους, στην ίδια ακριβώς κατάσταση με εκείνους: «Μετά, αφού πληρώσαμε το αντίτιμο (20 ευρώ), μπήκαμε στο ιατρείο Covid όπου οι νοσοκόμες χαριτολογώντας μας ρωτούσαν αν και σε μας βγήκε θετικό το self test.Το τρίτο test βγήκε αρνητικό (...) Ταλαιπωρία πέντε ώρες, από τις 15.00 που κάναμε το πρώτο test στο σπίτι έως τις 20.00, που γυρίσαμε από το ιδιωτικό νοσοκομείο. Αγχος αν διαβάσαμε σωστά τις οδηγίες; Αν κάναμε σωστά το τεστ; Αν όντως είναι θετικό, τι κάνουμε; Τι δηλώνουμε ηλεκτρονικά; Τι βεβαίωση παίρνουμε σε περίπτωση επαναληπτικού test; Αυτό θα περνάμε κάθε φορά που θα κάνουμε την διαδικασία της αυτοδιάγνωσης; Εκεί οδηγεί η λογική της "ατομικής ευθύνης". Σου λένε κάντο μόνος σου - βρες την άκρη μόνος σου. Πόσο πιο απλά θα λειτουργούσε η διαδικασία αν γινόντουσαν δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ;», αναρωτιέται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ