Τρίτη 11 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να παρθούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολείων!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Σε ανακοίνωσή του για το άνοιγμα των σχολείων για ...τέταρτη φορά φέτος, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας προχωρούν σε άνοιγμα των σχολείων και πάλι με τον ίδιο τρόπο, όπως τα άνοιξαν και τα έκλεισαν ξανά και ξανά καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. Με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους να είναι ξανά απροστάτευτοι! Με την αυτοδιάγνωση, τη μάσκα και τα ανοιχτά παράθυρα ως μοναδικά μέτρα προστασίας!

Πρέπει να παρθούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολείων! Η αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης θα κλείσει και πάλι σχολεία και τμήματα έως τον Ιούνιο, αφού η πανδημία είναι εδώ. Αν η κατάσταση των σχολείων παραμείνει έτσι, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα και η επόμενη σχολική χρονιά!

Πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα για να στηριχτούν ισότιμα όλοι οι μαθητές. Το ανοιγοκλείσιμο των σχολείων έχει αφήσει χιλιάδες μαθητές με σοβαρά μορφωτικά κενά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, και αυτό το ξέρουν πολύ καλά στο υπουργείο Παιδείας. Το σχολείο - εξεταστικό κέντρο με τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά θα ορθώσει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια των μαθητών να μορφωθούν και τώρα και τη νέα σχολική χρονιά, που θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική για να καλυφθούν τα κενά που άφησαν τα κλειστά σχολεία.

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας να ακούσουν την εκπαιδευτική κοινότητα και να κάνουν πράξη τα αιτήματά της:

  • Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Συχνές απολυμάνσεις σε τάξεις και κοινόχρηστους χώρους, προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας.
  • Να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.
  • Να παρθούν μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, αξιοποιώντας άδειες αίθουσες που υπάρχουν σε σχολεία, αλλά και άλλους δημόσιους χώρους.
  • Εδώ και τώρα προσλήψεις εκπαιδευτικών για να μην υπάρχουν κενά, αλλά και για να λειτουργήσει άμεσα ενισχυτική διδασκαλία σε όσους μαθητές το έχουν ανάγκη.
  • Μονιμοποίηση των χιλιάδων αναπληρωτών για να μην ξανανοίξουν τα σχολεία με χιλιάδες κενά τον Σεπτέμβρη.
  • Να υπάρξει μέριμνα για τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που έχουν αναπτυχθεί σε μαθητές, με προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία σε συνεργασία με αντίστοιχους επιστημονικούς κρατικούς φορείς.
  • Να γίνει ουσιαστική μελέτη του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την απαραίτητη προσαρμογή της ύλης από τη νέα σχολική χρονιά.
  • Σε καμία περίπτωση να μην επιστρέψουν οι μαθητές σε έναν εξεταστικό μαραθώνιο καθημερινών διαγωνισμάτων και τεστ με το "καλημέρα". Δεν λείπει αυτό από τα σχολεία!
  • Εστω και τελευταία στιγμή - και για τους φετινούς υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων - η κυβέρνηση να μην εφαρμόσει το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Αυτός ο τρόπος θα αφήσει εκτός ΑΕΙ χιλιάδες μαθητές που καλούνται να δώσουν εξετάσεις εν μέσω πανδημίας, με την προετοιμασία τους να έχει γίνει κατά βάση μέσα από μια οθόνη! Είναι εκδικητική πράξη που δικαιολογημένα έχει συγκεντρώσει τόσες αντιδράσεις!

Από την αρχή τη χρονιάς, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, με τους αγώνες τους κατάφεραν να ακουστούν οι πραγματικές ανάγκες τους. Στρίμωξαν το υπουργείο Παιδείας να πάρει, έστω και καθυστερημένα, κάποια απαραίτητα μέτρα, όπως το να μη δοθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις, να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων στην Α' Λυκείου. Ακόμα μια φορά, και με το μάτι στραμμένο και στη νέα σχολική χρονιά, οι μαθητές να αγωνιστούν για την προστασία της υγείας τους και το δικαίωμά τους στην ολόπλευρη μόρφωση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ