Πέμπτη 6 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
200 άνθρωποι στην ουρά μέσα στον ήλιο για να εμβολιαστούν

«Mega ταλαιπωρία» και σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα

Μεσολόγγι
Μεσολόγγι
Στην ουρά για πάνω από 3 ώρες περίμεναν χτες εκατοντάδες άνθρωποι για να εμβολιαστούν στο «mega εμβολιαστικό κέντρο» στο Περιστέρι. Η πολύωρη ταλαιπωρία και οι συνθήκες συγχρωτισμού έφεραν τους εμβολιαζόμενους στα όριά τους.

«Το ραντεβού μου ήταν να εμβολιαστώ στις 2.50 μ.μ. και τελικά εμβολιάστηκα στις 5.10 το απόγευμα. Διακόσιοι άνθρωποι ήμασταν ο ένας πάνω στον άλλο, με μάσκες, επί ώρες μέσα στον ήλιο. Πήγαμε καλά και μπορεί να κολλήσαμε όλοι. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι είχε πρόβλημα το ίντερνετ και πήγαν τα ραντεβού πίσω. Ομως δεν μας ενημέρωσε κανείς έγκαιρα. Με το δίκιο του ο κόσμος διαμαρτυρόταν, και ήρθε και ο δήμαρχος Περιστερίου να συστήσει..."υπομονή", ενώ μετά από λίγο εμφανίστηκε και περιπολικό», αναφέρει ένας από τους πολλούς που ταλαιπωρήθηκαν χτες, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαφημίζει τις «εμβολιαστικές γραμμές» που ανοίγουν.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο νέο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η πρόβλεψη ήταν να λειτουργήσει με επτά εμβολιαστικές γραμμές από σήμερα, αλλά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν υπάρχει διαθέσιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για όλες τις γραμμές, γι' αυτό και τα ραντεβού καθυστερούν.

Συγκεκριμένα, άνθρωποι που είχαν ραντεβού για τις 8.50 το πρωί χτες μπόρεσαν να εμβολιαστούν στις 12 το μεσημέρι, αφού πρώτα είχαν συνωστιστεί μέσα στους χώρους του νοσοκομείου, ενώ αρκετοί άλλοι περίμεναν τρεις ώρες έξω, στον ήλιο.

Τελικά, οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν «με την εθελοντική προσφορά κάποιων που περίμεναν να εμβολιαστούν και είχαν "παρεμφερή ειδικότητα"», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ναυπακτίας, αποτυπώνοντας την κατάντια της ΠΦΥ. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τόσο την Περιφέρεια όσο και την κυβέρνηση, αντί να κομπάζουν για τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς που «αυξάνονται καθημερινά», να επανδρώσουν όλες τις δομές Υγείας με μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό, ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος και να είναι ασφαλής.

Περιστέρι

Copyright 2021 The Associated

Περιστέρι
Σημειωτέον, ακόμα και για τα εμβολιαστικά κέντρα που στήνονται χρειάστηκε το ξήλωμα τμημάτων και κλινικών νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, ενώ ακόμα και τώρα η κυβέρνηση αρνείται να στελεχώσει τη ρημαγμένη δημόσια ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ