Πέμπτη 6 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντεκα χρόνια από τη δολοφονική επίθεση στη ΜΑΡΦΙΝ

Εντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν χτες, Τετάρτη 5 Μάη, από τη στυγνή δολοφονία τριών εργαζομένων στη ΜΑΡΦΙΝ, όπου και ξεδιπλώθηκε το δολοφονικό σχέδιο των προβοκατόρων το 2010, με θύματα τρεις εργαζόμενους της τράπεζας επί της Σταδίου. Από την πυρκαγιά στο κατάστημα έπεσαν νεκροί ο Επαμεινώνδας Τσακάλης, 36 ετών, η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, τεσσάρων μηνών έγκυος.

Εντεκα χρόνια μετά, οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της δολοφονικής επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων από τότε μέχρι και σήμερα. Τώρα η κυβέρνηση και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης - που ήταν και τότε υπουργός - κάνει λόγο για «άνοιγμα» ξανά του φακέλου της υπόθεσης, ενώ τα ρεπορτάζ στον αστικό Τύπο μιλούν για νέα στοιχεία. Αυτήν τη φορά με τη διαταγή από την Εισαγγελία για προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της ΜΑΡΦΙΝ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με καλοφτιαγμένα βίντεο και τους μηχανισμούς προπαγάνδας της, επιχείρησε και την Τετάρτη να εξωραΐσει την ουσία της προβοκάτσιας και να αναγάγει την υπόθεση σε ένα ακόμα κρούσμα «τυφλής βίας». Είναι όμως μάλλον αρκετά δύσκολο, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, να «ξεπλυθεί» έτσι εύκολα το έγκλημα της ΜΑΡΦΙΝ...

Θυμίζουμε ότι στις 5/5/2010, μέρα πανεργατικής απεργίας, στο κέντρο της Αθήνας διαδήλωναν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων ενάντια στα μέτρα του πρώτου μνημονίου. Σε εξέλιξη ήταν εκτεταμένο προβοκατόρικο σχέδιο με σκοπό το χτύπημα του κινήματος, που εκείνη την περίοδο δυνάμωνε. Το μεσημέρι κουκουλοφόροι που εμφανίστηκαν στη Σταδίου - μαρτυρίες εκείνων των ημερών έκαναν λόγο για «καταδρομική επιχείρηση από άτομα εκπαιδευμένα στρατιωτικά», που κινήθηκαν με ειδικό εξοπλισμό - πυρπολούν τη ΜΑΡΦΙΝ.

Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ είχε τονίσει τους στόχους της προβοκάτσιας, αφού έγινε σε μια περίοδο που φούντωνε η λαϊκή πάλη ενάντια στα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα.

Σημειωτέον, η δίκη για την υπόθεση της ΜΑΡΦΙΝ ξεκίνησε 6 χρόνια μετά και ολοκληρώθηκε χωρίς να καταλογιστεί καμία ευθύνη σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ