Πέμπτη 6 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ
Στους ρυθμούς των προκριματικών η Εθνική ανδρών

Eurokinissi

Με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση, η Εθνική ανδρών του βόλεϊ κινείται πλέον στους ρυθμούς των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Σεπτέμβρη). Πρώτος σταθμός του ελληνικού συγκροτήματος είναι η Τιφλίδα, όπου από 7 έως 9 Μάη θα διεξαχθεί το πρώτο από τα δύο τουρνουά του 6ου προκριματικού ομίλου. Αντίπαλοι της Ελλάδας είναι η Γεωργία, το Μαυροβούνιο και το Αζερμπαϊτζάν. Με την ολοκλήρωση των αγώνων στη Γεωργία, η Εθνική ομάδα θα ταξιδέψει απευθείας στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου για το δεύτερο προκριματικό τουρνουά με τους ίδιους αντιπάλους (14 έως 16 Μάη).

Σημειώνεται πως λόγω της κατάστασης με την πανδημία η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βόλεϊ έχει τροποποιήσει το σύστημα διεξαγωγής της προκριματικής φάσης, η οποία πλέον πραγματοποιείται με τη μέθοδο της «φούσκας» σύμφωνα με την οποία οι αγώνες γίνονται σε συγκεκριμένη πόλη και στάδιο αποφεύγοντας το σύστημα των ρεβάνς (εντός - εκτός).

Το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών θα διεξαχθεί σε 4 χώρες (Πολωνία, Τσεχία, Φινλανδία, Εσθονία). Ηδη την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει οι διοργανώτριες χώρες και η τελική οκτάδα του Ευρωβόλεϊ του 2019 (Σερβία, Σλοβενία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Ουκρανία, Γερμανία, Λευκορωσία).

Από την προκριματική διαδικασία για τη διοργάνωση των ανδρών προκρίνονται οι επτά πρώτες ομάδες των ομίλων και οι πέντε καλύτερες δεύτερες.

Η αποστολή της Εθνικής

Οι παίκτες που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, για να συγκροτήσουν την αποστολή για την προκριματική φάση είναι:

Πασαδόροι: Κωνσταντίνος Στιβαχτής, Σταύρος Κασαμπαλής.

Ακραίοι: Ραφαήλ Κουμεντάκης, Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Αθανάσιος Πρωτοψάλτης, Φρίξος Κωτσάκης, Αλέξανδρος Ράπτης.

Κεντρικοί: Γεώργιος Πετρέας, Θεόδωρος Βουλκίδης, Νικόλαος Παπαγγελόπουλος.

Διαγώνιοι: Νικόλαος Ζουπάνι, Νικόλαος Μήλης.

Λίμπερο: Μενέλαος Κοκκινάκης, Δημήτριος Ζήσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ