Πέμπτη 6 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE
Πανηγυρικά στον τελικό η Σίτι

Θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό του Champions League πήρε η Μάντσεστερ Σίτι, νικώντας για δεύτερη φορά την Παρί Σεν Ζερμέν στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μετά το 1-2 στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο Παρίσι, οι «Πολίτες» επικράτησαν και στη ρεβάνς στην έδρα τους με 2-0, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ριάντ Μαχρέζ, που πέτυχε και τα δύο γκολ (11', 63'), ενώ συνολικά έδειξαν και στους δύο αγώνες του ζευγαριού ότι ήταν η καλύτερη ομάδα. Κατώτερη του αναμενόμενου εμφανίστηκε η Παρί, η οποία εξέφρασε και - όχι ιδιαίτερα βάσιμα - παράπονα για τη διαιτησία.

Η Σίτι θα αγωνιστεί σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της και μόλις για δεύτερη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης γενικότερα (μετά το 1970, όταν κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων). Παράλληλα έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που πετυχαίνει επτά σερί νίκες στον θεσμό, ξεπερνώντας τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιντς και Αρσεναλ, που είχαν από έξι.

Οσο για τον αντίπαλό της στον τελικό, θα προέκυπτε από τον χτεσινοβραδινό επαναληπτικό ημιτελικό ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Ρεάλ Μαδρίτης (1-1 το πρώτο ματς). Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 29 Μάη στην Κωνσταντινούπολη.

Καθησυχάζει η UEFA για τον τελικό

Τελευταία εκφράζονται ανησυχίες για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης, με βάση και την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, ανησυχίες τις οποίες προσπάθησε να διασκεδάσει η UEFA. Στελέχη της Συνομοσπονδίας ξεκαθάρισαν ότι ο τελικός θα διεξαχθεί κανονικά στο στάδιο «Ατατούρκ», με περιορισμένο αριθμό θεατών όπως έχει προγραμματιστεί, παρά το καθολικό lockdown που επικρατεί στη χώρα και δεν αναμένεται να αρθεί μέχρι τα τέλη Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ