Πέμπτη 6 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΕΤΕ
Καλεί σε νέα κινητοποίηση

Ενάντια στην κατάργηση των εικαστικών μαθημάτων

Νέα κινητοποίηση με πορείες με αυτοκίνητα και δίτροχα, σε Αθήνα (Σταθμό Λαρίσης), Θεσσαλονίκη (Αγαλμα Βενιζέλου), Πάτρα (δημοτικό πάρκινγκ στην Παπαφλέσσα) και Λάρισα (κεντρική πλατεία) το Σάββατο 8 Μάη στη 1 το μεσημέρι, οργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ), διεκδικώντας το δικαίωμα στην ισότιμη εκπαίδευση για κάθε μαθητή, για την Καλλιτεχνική Παιδεία και την Αισθητική Αγωγή, για να μην καταργηθούν τα μαθήματα Τέχνης στο Λύκειο.

Η κινητοποίηση γίνεται ενόψει της εκδίκασης προσφυγής του ΕΕΤΕ ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των εικαστικών μαθημάτων στο Λύκειο. Η προσφυγή θα εκδικαστεί στις 13 Μάη.

Οπως σημειώνει το Επιμελητήριο, η κατάργηση της Τέχνης στο Λύκειο βάζει φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών, καθώς χιλιάδες μαθητές που προσανατολίζονται σε μία από τις τουλάχιστον 15 σχολές, οι οποίες απαιτούν Σχέδιο, θα αναγκαστούν να πληρώνουν φροντιστήρια.

Το ΕΕΤΕ διεκδικεί το δικαίωμα όλων των μαθητών στην Αισθητική Αγωγή και την Καλλιτεχνική Παιδεία. Αγωνίζεται για μάθημα Τέχνης σε όλες τις τάξεις, σε όλα τα σχολεία, εργαστηριακό. Για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, για μονιμοποίηση των αναπληρωτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ