Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
Στους δρόμους οι οπαδοί κατά των Αμερικανών ιδιοκτητών

Αίσθηση προκάλεσε στην Αγγλία η μεγάλη διαδήλωση οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα και έξω από το γήπεδο της ομάδας, «Ολντ Τράφορντ», κατά των Αμερικανών ιδιοκτητών της Γιουνάιτεντ. Οι διαμαρτυρίες προκάλεσαν την αναβολή του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ για την 34η αγωνιστική της Premier League, ενώ υπήρξαν και συμπλοκές μεταξύ οπαδών και αστυνομίας. Διαδηλωτές εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ» την Κυριακή μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα, ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε η ομάδα, καθώς και σε κεντρικά σημεία του Μάντσεστερ.

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ εξέφρασαν για μία ακόμα φορά την αντίθεσή τους με τον τρόπο που διοικείται ο σύλλογος από την οικογένεια Γκλέιζερ, η οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών από το 2004. Εξαρχής η έλευση των Αμερικανών ιδιοκτητών δεν έγινε αποδεκτή από μεγάλη μερίδα οπαδών των «κόκκινων διαβόλων», οι οποίοι θεώρησαν ότι τα σχέδια των Γκλέιζερ θα απόκοβαν τους παραδοσιακούς δεσμούς κόσμου και ομάδας, ενώ τα τελευταία χρόνια οι Αμερικανοί έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των οπαδών και για τα πανάκριβα εισιτήρια που έχουν επιβάλει στο γήπεδο.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τον κόσμο της Γιουνάιτεντ όπως αποδείχθηκε ήταν η απόφαση της διοίκησης για συμμετοχή στη Super League, την κλειστή Λίγκα των ισχυρών της Ευρώπης. Οι οπαδοί μάλιστα έστειλαν στους Γκλέιζερ το μήνυμα ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν μέχρις ότου οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες αποχωρήσουν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα γεγονότα στο Μάντσεστερ βρέθηκαν την επόμενη μέρα στο επίκεντρο του αγγλικού Τύπου, στα πρωτοσέλιδα του οποίου κυριάρχησαν τίτλοι όπως «Αναρχία» και «Ανταρσία στη Γιουνάιτεντ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ