Παρασκευή 30 Απρίλη 2021 - Κυριακή 2 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Τιμούν τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης

Κατάθεση στεφάνων το Σάββατο 1η Μάη σε Καισαριανή, Πασαλιμάνι και άλλα συμβολικά σημεία

Στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, εκεί που την Πρωτομαγιά του 1944 εκτελέστηκαν οι 200 κομμουνιστές θα καταθέσουν το Σάββατο 1η Μάη, στις 11 π.μ. σωματεία και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αθήνας. Εχει οριστεί μάλιστα προσυγκέντρωση των συνδικάτων στις 10.30 π.μ. στο πάρκο δίπλα στο ξενοδοχείο «Κάραβελ», προκειμένου να φτάσουν με πορεία μέχρι το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς». Τα συνδικάτα, στη συνέχεια, θα καταθέσουν στεφάνια στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου (Πατησίων).

Κάλεσμα μαχητικής παρουσίας απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στα συνδικάτα για «να τιμήσουμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης Πρωτομαγιάς του 1924, τον Μάη του '36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής».

Στεφάνια την 1η Μάη θα καταθέσουν επίσης εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά, στο Πασαλιμάνι, τιμώντας τους νεκρούς της αιματηρής απεργίας του 1923. Απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής με συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, στις 10.30 π.μ.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και σωματεία - μέλη του θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση την 1η Μάη στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων στο Λαύριο, όπου και θα καταθέσουν στεφάνια.

Η ΟΓΕ καλεί τους Συλλόγους και τις Ομάδες Γυναικών να καταθέσουν στεφάνια μαζί με τα εργατικά σωματεία στην Καισαριανή, στον Πειραιά και στο Λαύριο, τιμώντας την Πρωτομαγιά.

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, την 1η Μάη σωματεία θα καταθέσουν στεφάνια στο Μνημείο του Καπνεργάτη (συμβολή οδών Εγνατίας και Βενιζέλου). Η εκκίνηση θα γίνει έξω από το ΕΚΘ στις 11 π.μ.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας θα καταθέσει στεφάνι την 1η Μάη στις 10 π.μ., στο μνημείο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (πλ. Ολγας).

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και διοικήσεις σωματείων - μελών του θα καταθέσουν την 1η Μάη, στις 11.30 π.μ., στεφάνια στο μνημείο της εργατικής τάξης στην είσοδο του πάρκου.

Στην Αρτα, το Εργατικό Κέντρο και Σωματεία θα καταθέσουν στεφάνια στα σημεία όπου σκοτώθηκαν δύο εργάτες εν ώρα εργασίας. Στις 10 π.μ. έξω από το εργοστάσιο «Ηπειρος», όπου σκοτώθηκε ο 29χρονος Χρ. Ζορμπάς, και στις 10.30 π.μ. στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο 18χρονος διανομέας Γ. Γούντζας (στο εκκλησάκι του πριν από τη διασταύρωση για Ρόκα).

Στην Κέρκυρα, εργατικά σωματεία θα κάνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής στους νεκρούς της εργατικής τάξης, στις 11.30 το πρωί στους Κουραμάδες, στο μνημείο του Κώστα Χυτήρη που εκτελέστηκε μαζί με τους 200 της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας και τα σωματεία του θα καταθέσουν στεφάνια την 1η Μάη στις 11 π.μ., στο μνημείο της πλατείας Μαρκά, και την Τρίτη 4 Μάη στην Καρυά.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς - Ιθάκης θα καταθέσει στεφάνι την 1η Μάη στις 11 π.μ. στον τοίχο των εκτελεσμένων αγωνιστών στο «Ξενία».

Αντιπροσωπεία σωματείων της Αρκαδίας θα καταθέσουν στεφάνι το Μ. Σάββατο 1η Μάη, στις 11 π.μ., στον Αϊ - Θανάση, στην Τρίπολη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ