Πέμπτη 29 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΡΑΣΙΝΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ»
Υλοποίηση των απαιτήσεων των ομίλων σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων των λαών

Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη χτεσινή συζήτηση

Eurokinissi

Το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό» υλοποιεί τις απαιτήσεις των ομίλων σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων των λαών, τόνισε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Με το λεγόμενο "Πράσινο Πιστοποιητικό" που προωθείτε με διαδικασίες εξπρές, επιχειρείται να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία. Διαιωνίζεται το καθεστώς των πρωτοκόλλων - λάστιχο που οδήγησαν σε εκατόμβες νεκρών, σε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ενώ απαλλάσσεται η κρατική ευθύνη θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, που ούτως ή άλλως ΕΕ, κυβερνήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι το θεωρούν "κόστος".

Επιλέγετε να αγνοήσετε τις επισημάνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ευρωπαϊκών επιστημονικών ενώσεων, που υπογραμμίζουν ότι δεν αποδεικνύεται ότι ο αναγκαίος εμβολιασμός εμποδίζει τη διασπορά, σε περίοδο που εξαπλώνονται μεταλλάξεις, ενώ υπάρχει προβληματισμός αν αυτές καλύπτονται από τα εμβόλια.

Είναι ένα επικίνδυνο εργαλείο σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων των λαών που υλοποιεί απαιτήσεις ομίλων των Μεταφορών, του Εμπορίου, του Τουρισμού, στο έδαφος της σφοδρής αντιπαράθεσης με ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, γύρω από τα εμβόλια, τον έλεγχο της ψηφιακής αγοράς.

Είμαστε αντίθετοι στο "Πιστοποιητικό" επίσης γιατί προσθέτει νέους μηχανισμούς ψηφιακού φακελώματος με τη μαζική συλλογή, επεξεργασία, αξιοποίηση ιατρικών και άλλων δεδομένων από ΕΕ, κράτη, εργοδότες και ομίλους, παραβιάζοντας κατάφωρα θεμελιώδη λαϊκά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ