Πέμπτη 29 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Βαδίζουμε μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους στον ίδιο δρόμο του αγώνα

Καλεί τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 6 Μάη

Αγωνιστικό κάλεσμα στις Ομοσπονδίες, στους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους απευθύνει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, για να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα στις 6 Μάη.

«Στις μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που δώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια σημαντική για τον αγώνα μας ήταν η έκφραση της αλληλεγγύης και έμπρακτης στήριξης από την εργατική τάξη και τα ταξικά σωματεία της», θυμίζει η Γραμματεία, κάτι που, όπως λέει, «εκφράστηκε πολύ πιο έντονα στα μπλόκα, στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μας στην Αθήνα και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα».

«Η Πρωτομαγιά είναι η παγκόσμια μέρα της Εργατικής Τάξης, σηματοδοτεί τους σκληρούς αγώνες που έδωσε και δίνει για τα δικαιώματά της, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, τότε για το 8ωρο που σήμερα καταργείται, σημαδεύτηκε από θυσίες αγωνιστών στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια», σημειώνει και προσθέτει:

«Βαδίζουμε μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους στον ίδιο δρόμο του αγώνα, ενώνουμε τις φωνές μας, στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής. Η κοινή δράση και αλληλεγγύη, η συμμαχία μεταξύ μας, μπορεί να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τους αγώνες μας και να δώσει την προοπτική ότι μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι ουσιαστικοί ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε.

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων καλεί τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους σε διεκδίκηση για άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος, με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και τις συνέπειες της φονικής πανδημίας. Για ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς από τον παγετό και άλλα ζημιογόνα αίτια που έχει καταστρέψει την παραγωγή σε πολλά προϊόντα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές αιτίες και νόσους.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους αγροτοκτηνοτρόφους και θα εξασφαλίζουν προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση. Μείωση του υπέρογκου και αδικαιολόγητου κόστους παραγωγής. Να σταματήσει η καταλήστευση του κόπου μας από τους εμποροβιομήχανους, το κράτος και τις τράπεζες με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ. Μέτρα στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμού μηχανημάτων.

«Με τον αγώνα μας, με το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, την ενίσχυση της λειτουργίας των Συλλόγων και των Ομοσπονδιών, τη συγκρότηση νέων Συλλόγων σε όλη τη χώρα, θα τα καταφέρουμε!», καταλήγει το κάλεσμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουν συνέχεια με διάφορες μορφές στον δίκαιο αγώνα τους(2023-02-18 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα επιβίωσης με τα δίκαια αιτήματά μας(2021-02-26 00:00:00.0)
Την Κυριακή η αγωνιστική συγκέντρωση στο Κιλελέρ(2019-03-15 00:00:00.0)
Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου(2018-12-15 00:00:00.0)
Νέος κύκλος κινητοποιήσεων, με στήσιμο μπλόκων από Δευτέρα(2018-01-20 00:00:00.0)
«Εμπάργκο» στην αντιαγροτική πολιτική(2009-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ