Πέμπτη 29 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Το τελευταίο επεισόδιο της κατάντιας της πλειοψηφίας του ΕΚ Θεσσαλονίκης

Το τελευταίο επεισόδιο της κατάντιας της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εξελίχθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς και της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι με τα νέα μέτρα τα οποία ετοιμάζονται από την κυβέρνηση.

Μαζί η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και η «ΕΝΟΤΗΤΑ» στήριξαν την κατάπτυστη απόφαση της ΓΣΕΕ για κήρυξη αργίας σε συμφωνία με την κυβέρνηση στις 4 Μάη, με κατάθεση στεφανιών. Μάλιστα, για να δικαιολογήσουν την απραξία τους δεν δίστασαν να επικαλεστούν ότι «το νομοσχέδιο έχει και καλά» (!), ότι «πρώτα διαπραγματεύεσαι και μετά ανακοινώνεις κινητοποιήσεις», ενώ ταυτίστηκαν και με τα επιχειρήματα που διακινούν στελέχη της κυβέρνησης, που φορτώνουν την έξαρση της πανδημίας στη λαϊκή διαμαρτυρία, λέγοντας πως δεν πρέπει να γίνονται πορείες και κινητοποιήσεις!

«Το έργο το έχουμε ξαναδεί», σχολιάζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, θυμίζοντας πως εδώ και δεκαετίες ο «κοινωνικός τους διάλογος» οδήγησε στον σφαγιασμό δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. «Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι βάζουν πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Τους κάθονται τόσο βαριά οι αγώνες των εργαζομένων, γι' αυτό είναι και απέναντί τους», τονίζει η Γραμματεία, προσθέτοντας πως από ό,τι φαίνεται «η πλειοψηφία του ΕΚΘ θέλει την Τρίτη απλά να χωνέψει από τα φαγοπότια της Κυριακής και της Δευτέρας, και αυτό το ονομάζουν τιμή στην Πρωτομαγιά!

Οι δηλώσεις τους αυτές μόνο αηδία μπορούν να προκαλούν στους εργαζόμενους. Μετά από μια τέτοια επιχειρηματολογία, στην οποία οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και "ΕΝΟΤΗΤΑΣ" τα βρίσκουν μια χαρά, μάλλον θα αναλάβουν και το ρόλο του ζαχαροπλάστη για την επόμενη τούρτα του αγαπημένου τους υπουργού Χατζηδάκη».

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ στηρίζει αγωνιστικά την προσπάθεια δεκάδων σωματείων και Επιτροπών Αγώνα της πόλης να οργανώσουν την απεργία στις 6 Μάη και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, όπως και στην κατάθεση στεφάνων το Σάββατο 1η Μάη, στο Μνημείο του Καπνεργάτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ