Παρασκευή 30 Απρίλη 2021 - Κυριακή 2 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE
Συμμετοχές - «ελίτ» και αύξηση των αγώνων

Οι αλλαγές από την περίοδο 2024 - 2025

Περισσότεροι αγώνες μεταξύ λίγων και ισχυρών είναι ο στόχος των νέων αλλαγών στο Champions League από την UEFA

Associated Press

Περισσότεροι αγώνες μεταξύ λίγων και ισχυρών είναι ο στόχος των νέων αλλαγών στο Champions League από την UEFA
Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, ειδικά οι αλλαγές στο Champions League προβλέπεται να αλλάξουν πλήρως τη δομή της διοργάνωσης όπως ισχύει σήμερα. Προκειμένου μάλιστα να προϋπαντήσει αυτές τις αλλαγές, η UEFA δεν προχώρησε τυχαία στη δημιουργία τρίτης διοργάνωσης από την ερχόμενη σεζόν, 2021 - 2022, της Europe Conference League, που χαρακτηρίστηκε ευκαιρία για ένα «ξεκαθάρισμα» τόσο στο Champions League όσο και στο «αναβαθμισμένο» (επίσης από τη νέα σεζόν) Europa League.

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση, το νέο Champions League θα περιλαμβάνει στην κύρια φάση του 36 ομάδες, η θέση των οποίων θα εξασφαλίζεται μέσω των πρωταθλημάτων και ανάλογα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η UEFA (π.χ. 4 θέσεις για το καθένα από τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα). Ο αριθμός των αγώνων ανά ομάδα αυξάνεται στους 10 από 6 σήμερα, καθώς καταργούνται οι όμιλοι και κάθε ομάδα θα αντιμετωπίζει 10 άλλες, τις 5 εντός και τις άλλες 5 εκτός έδρας.

Οι 8 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα προκρίνονται απευθείας στην επόμενη φάση, αυτή των «16», ενώ οι άλλες 8 θα προκύπτουν από αγώνες πλέι οφ με τη συμμετοχή των 16 ομάδων στις θέσεις 9 έως 24. Οι διασταυρώσεις θα γίνονται με βάση τη θέση των ομάδων στη βαθμολογία, π.χ. 9η - 24η, 10η - 23η κ.ο.κ. Από τη φάση των «16» και έπειτα η διοργάνωση διατηρεί τη σημερινή της μορφή, με τους αγώνες νοκ άουτ, χωρίς να αλλάζει κάτι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ