Παρασκευή 30 Απρίλη 2021 - Κυριακή 2 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Υπερηφάνεια για τα 102 χρόνια μας

Νους και καρδιά, οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το Σοσιαλισμό.

Φτάνει για να γεμίζει τις καρδιές μας ελπίδα, υπερηφάνεια και αντοχή. Υπερηφάνεια για τα 102 χρόνια, που το Κόμμα μας είναι μπροστάρης σ' όλους τους αγώνες της εργατικής τάξης. Η πρωτοβουλία του Κόμματος για τη συγκρότηση της «Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας» και η «Διεθνής Κομμουνιστική Επιθεώρηση» δείχνει το κύρος που έχει το ΚΚΕ διεθνώς.

Η ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η οικοδόμηση στην εργατική τάξη παραμένει σημαντικό αντικείμενο, πρωτεύοντα θα λέγαμε, συζήτησης στο 21ο Συνέδριο.

Θέση που έβαζε επιτακτικά το 20ό Συνέδριο. Ο χαμηλός βαθμός οργάνωσης της εργατικής τάξης, όπως επισημαίνουν οι Θέσεις, η αδυναμία ένταξης στα συνδικάτα, πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά, να γίνουν οι στόχοι πράξη.

Το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, λαϊκό κίνημα, να μπουν μπροστά, να αντιμετωπίσουμε με πείσμα, με ταξικό μίσος, αυτούς που παίζουν μαζί μας, την ειρήνη μας, την υγεία μας, τη μόρφωσή μας, τον πολιτισμό μας, να γκρεμίσουμε το σαθρό και σάπιο σύστημά τους μια και καλή.

Αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν ότι τα έργα τους και η πολιτική τους είναι για το καλό μας, τους χτυπάμε αλύπητα. Να κτίσουμε μια άλλη κοινωνία προς όφελος του λαού και του τόπου. Χτύπημα καίριο του οπορτουνισμού, όπου υπάρχουν και βρίσκονται. Ολους αυτούς που με κάθε τρόπο προσπαθούν και ρίχνουν λάσπη, που παραμορφώνουν την πολιτική του Κόμματος, από τη μια πλευρά και την άλλη θέλουν να δείχνουν φιλικοί απέναντί του. Δεν μας ξεγελούν.

Υπάρχουν από την εποχή του Μαρξ και του Λένιν, ακόμα και στις φυλακές και στις εξορίες έβρισκαν τρόπους να χτυπούν αυτούς που έστεκαν με ψηλά το κεφάλι, που δεν υπόγραφαν τις «δηλώσεις μετανοίας» και έμεναν δίπλα στο Κόμμα.

Συμφωνώ και με τα τρία κείμενα, που είναι δεμένα μεταξύ τους με μεγάλη σαφήνεια. Δεν αφήνουν ερωτηματικά. Πρέπει να διαβαστούν, να μελετηθούν και να διαδοθούν όσο πιο πλατιά γίνεται, ώστε και οι πιο δύσπιστοι να συμφωνήσουν μαζί μας.

Το καθημερινό διάβασμα του «Ριζοσπάστη» να μας γίνει μέλημα. Δεν θα είμαστε ενημερωμένοι χωρίς να τον διαβάζουμε. Πώς να εξοπλιζόμαστε χωρίς αυτή την πολύτιμη ενημέρωση που μας δίνει ο «Ριζοσπάστης». Πώς να αντιμετωπίζουμε τους ταξικούς μας εχθρούς, που είναι όλοι αυτοί που από τα κανάλια τους μας βομβαρδίζουν.

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, εμείς όμως πρέπει να την ξεπεράσουμε, όπως οι κομμουνιστές ξέρουν να ξεπερνούν πολέμους, φυλακές, εξορίες.

Καλή επιτυχία στο Συνέδριο!


Αγγελική Μικροπούλου
Ανεργη εργάτρια, ΚΟ Αγ. Βαρβάρας Αττικής του ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εδωσαν τη ζωή τους στην υπόθεση του Κόμματος και του λαού(2016-04-01 00:00:00.0)
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη εκδήλωση της Κυριακής(2016-01-15 00:00:00.0)
Ταξικό επαναστατικό «σχολείο»(2015-11-25 00:00:00.0)
Χαιρετίζει το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ(2013-04-09 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ στην πρωτοπορία της αντιδικτατορικής πάλης του λαού(2008-11-23 00:00:00.0)
"Εφυγε" ο Αχιλλέας Μπλάνας(1998-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ