Τετάρτη 28 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «EURODRIP»
Στη μάχη για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Πλευρές από την πείρα που απέκτησαν οι εργαζόμενοι οργανώνοντας τον κρίσιμο αυτόν αγώνα

Από κινητοποίηση των εργαζομένων στο εργοστάσιο
Από κινητοποίηση των εργαζομένων στο εργοστάσιο
Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιφέρει ένα ακόμη χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Eurodrip» στα Οινόφυτα κάνει ένα σημαντικό βήμα στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, ανοίγοντας το ζήτημα της υπογραφής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η διαδικασία για τη διεκδίκηση υπογραφής Επιχειρησιακής ΣΣΕ έρχεται ως επιστέγασμα της δράσης που έχει αναπτύξει το Σωματείο τα τρία χρόνια λειτουργίας του, των κατακτήσεων που έχει πετύχει, της αναγνώρισης των εργαζομένων αλλά και της συμμετοχής τους στη λήψη των αποφάσεων.

Την ίδια στιγμή, ξεχωριστή σημασία έχει ο τρόπος δουλειάς που ακολούθησε το Σωματείο στην κατάρτιση του σχεδίου της επιχειρησιακής Σύμβασης, απευθυνόμενο πλατιά στους εργαζόμενους και δίνοντας τη δυνατότητα για καταγραφή των προτάσεων και των παρατηρήσεων. Το σχέδιο, που προέκυψε μέσα από συζήτηση στις Γενικές Συνελεύσεις, τυπώθηκε σε βιβλιαράκι και δόθηκε στους εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν εγγράφως τις απόψεις τους και ουσιαστικά να συμβάλουν στην τελική του μορφή.

Δυνάμωμα της διεκδίκησης απέναντι στις άθλιες συνθήκες εργασίας

Ο «Ριζοσπάστης» συνομίλησε με μέλη της διοίκησης του Σωματείου και εργαζόμενους για την προσπάθεια υπογραφής ΕΣΣΕ, τον τρόπο δουλειάς που ακολουθήθηκε, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και τη σημασία της ύπαρξης επιχειρησιακού Σωματείου και της οργανωμένης διεκδίκησης.

Το σχέδιο ΣΣΕ τυπώθηκε σε βιβλιαράκι και δόθηκε στους εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν εγγράφως τις απόψεις τους
Το σχέδιο ΣΣΕ τυπώθηκε σε βιβλιαράκι και δόθηκε στους εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν εγγράφως τις απόψεις τους
«Το να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες διεκδίκησης υπογραφής Επιχειρησιακής ΣΣΕ είναι για εμάς μια αναγκαιότητα που πηγάζει μέσα από συνθήκες που βιώνουμε στο χώρο δουλειάς, αλλά και μια απάντηση στα νέα αντεργατικά μέτρα που έρχονται», τονίζει ο Γιώργος Νικολάου, πρόεδρος του Σωματείου. Και σημειώνει: «Οταν η κυβέρνηση, πατώντας πάνω σε νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έρχεται να καταργήσει κάθε ίχνος προστασίας που έχει απομείνει στους εργαζόμενους, που δίνει την εξουσία στην εργοδοσία να ρυθμίζει κάθε πλευρά της ζωής του εργάτη, που βάζει ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στη ζωντανή λειτουργία των συνδικάτων, τον διάλογο και τη συλλογική συζήτηση και λήψη αποφάσεων, η μόνη επιλογή για τους εργαζόμενους είναι η αντεπίθεση, μέσα από τη συσπείρωση στο Σωματείο, την ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών και τη διεκδίκηση βελτίωσης των συνθηκών της δουλειάς και της ζωής τους. Οταν η κυβέρνηση βαφτίζει πρόοδο και κανονικότητα το να στέλνει ατομικά τον κάθε εργαζόμενο, "σαν πρόβατο στη σφαγή", να διαπραγματευτεί με την εργοδοσία το ωράριο και συνολικότερα τα δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας, η απάντηση των εργαζομένων θα πρέπει να είναι: "Κανένας μόνος του"».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς της περιοχής, ο Γιώργος Νικολάου σημειώνει: «Η νέα οικονομική κρίση κάνει πιο επιθετική την εργοδοσία. Τόσο στο εργοστάσιο της "Eurodrip" όσο και σε άλλα εργοστάσια της περιοχής, με πρόσχημα την πανδημία, βλέπουμε εντατικοποίηση, απολύσεις, καταστρατήγηση των ρεπό, επέκταση της "ευέλικτης" εργασίας και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, εργαζόμενους πολλών "ταχυτήτων", τηλεργασία, έξαρση της εργολαβικής εργασίας, επιπλήξεις σε εργαζόμενους, επιθέσεις στα σωματεία και στη συνδικαλιστική δράση. Ολα αυτά έρχονται να προστεθούν στις απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι από την προηγούμενη οικονομική κρίση και οι οποίες δεν αναπληρώθηκαν».

Οσο για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς; «Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και με τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, κάτι που έγινε ακόμη πιο έντονο με την πανδημία, όπου τα "υγειονομικά πρωτόκολλα" σταματούν στις πύλες των εργοστασίων και των επιχειρήσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα όποια μέτρα πρόληψης και προστασίας να λαμβάνονται κάτω από την πίεση των σωματείων και αρκετοί μεγάλοι χώροι δουλειάς της περιοχής να έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης, ενώ την ίδια ώρα οι ελεγκτικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, στα όρια της διάλυσης», μας τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου.

Συλλογικές αποφάσεις και διεκδικήσεις

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα τρία χρόνια λειτουργίας του Σωματείου, ο Γιώργος Νικολάου σημειώνει: «Με τη δράση που αναπτύξαμε καταφέραμε αρκετά πράγματα κυρίως στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και σε ζητήματα όπως η μεταφορά των εργαζομένων, το διάλειμμα, το ωράριο, την ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων στην αποθήκη κ.ά., που βελτίωσαν αρκετά την κατάσταση σε σχέση με αυτό που επικρατούσε πριν από την ίδρυση του Σωματείου».

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας και δράσης του Σωματείου αναφέρει: «Καθοριστικής σημασίας για ό,τι έχουμε κατακτήσει τώρα δεν είναι η δράση απλά και μόνο του ΔΣ του Σωματείου. Είναι οι συχνές Γενικές Συνελεύσεις, η όσο γίνεται πιο συλλογική συζήτηση των προβλημάτων, η προσεκτική και γειωμένη με την πραγματικότητα κατάρτιση του πλαισίου αιτημάτων και η συσπείρωση της πλειοψηφίας των εργαζομένων γύρω από αυτά, η αποφασιστική στάση σε κάθε μορφή κινητοποίησης που συλλογικά επιλέξαμε και ακολουθήσαμε. Μια συλλογική διαδικασία, που στο βαθμό που επέτρεπαν οι συνθήκες ακολουθήσαμε και την περίοδο της πανδημίας».

«Η δημιουργία του Σωματείου συνέβαλε στο να ανέβει η συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων. Να συζητάμε για τα προβλήματά μας και να παρεμβαίνουμε με καλύτερους όρους για την επίλυσή τους», σημειώνει από την πλευρά της η Αθηνά Τσαούση, αντιπρόεδρος του Σωματείου, και φέρνει ως παράδειγμα τις υπερωρίες στο τμήμα λογιστηρίου που κατά βάση δεν καταβάλλονταν, κάτι που άλλαξε μετά από παρέμβαση του Σωματείου.

Πολύμηνη συλλογική δουλειά

Αναδεικνύοντας πτυχές της δουλειάς που έγινε στην κατάρτιση του σχεδίου Επιχειρησιακής ΣΣΕ και του τρόπου που έγινε υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, ο Αποστόλης Μάτιας, γραμματέας του Σωματείου, αναφέρει: «Η διαδικασία για τη διεκδίκηση υπογραφής Επιχειρησιακής ΣΣΕ ξεκίνησε μέσα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου, το Νοέμβρη του 2020. Ηταν μια απόφαση που την λάβαμε προκειμένου οι διεκδικήσεις μας να κάνουν ένα καθοριστικό βήμα μπροστά. Να δράσουμε ενάντια σε αυτά που σχεδιάζουν σε βάρος μας, να διεκδικήσουμε όχι μόνο να μην έχουμε απώλειες αλλά να έχουμε και νέες κατακτήσεις. Να έχουμε αυξήσεις στους μισθούς μας και άλλες παροχές που θα διασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Να έχουμε ασφαλέστερες συνθήκες δουλειάς ώστε να προστατεύονται η υγεία και η ακεραιότητά μας.

Υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης προχωρήσαμε στην κατάρτιση του σχεδίου Επιχειρησιακής ΣΣΕ, το οποίο αποτελεί προϊόν πολύμηνης επεξεργασίας. Το σχέδιο αυτό το τυπώσαμε σε ένα μικρό βιβλιαράκι το οποίο μοιράσαμε στους εργαζόμενους ζητώντας τη γνώμη, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους. Φροντίσαμε μάλιστα στο βιβλιαράκι να υπάρχουν κενές σελίδες όπου κάθε εργαζόμενος είχε τη δυνατότητα να διατυπώσει τις προτάσεις του.

Παράλληλα, επιδιώξαμε συζήτηση πάνω στο περιεχόμενο του σχεδίου αλλά και τη σημασία της αποφασιστικής διεκδίκησης και της υπογραφής του. Αφού συγκεντρώσαμε τη γνώμη και τις προτάσεις όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζομένων, σε νέα Γενική Συνέλευση καταλήξαμε και στο τελικό κείμενο. Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι υπήρξε ανταπόκριση, με αρκετούς εργαζόμενους να συμμετέχουν σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία γι' αυτούς».

Από την πλευρά του ο Μ. Τ., για πάνω από 15 χρόνια εργαζόμενος στην «Eurodrip», σημειώνει: «Για πρώτη φορά εδώ στο εργοστάσιο ξεκίνησε μια τέτοια διαδικασία, η οποία είναι πρωτόγνωρη για τους περισσότερους. Μέσα από το Σωματείο κερδίσαμε αρκετά το προηγούμενο διάστημα. Τώρα μας δίνεται η δυνατότητα για ακόμη περισσότερα. Είναι σημαντική η συμμετοχή των εργαζομένων, τόσο στη λήψη των αποφάσεων όσο και στη διαμόρφωση των αιτημάτων αλλά και την κατάρτιση του σχεδίου της Επιχειρησιακής Σύμβασης. Η αναλυτική αναφορά σε κάθε ειδικότητα και πόστο μέσα στο εργοστάσιο καλύπτει ουσιαστικά κάθε ζήτημα που μας απασχολεί και έγινε σαν κάθε εργαζόμενος να βλέπει τη δική του περίπτωση, τα δικά του προβλήματα μέσα από το κείμενο της Σύμβασης».

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που προέκυψαν στην εξέλιξη αυτής της διαδικασίας, ο Γιώργος Νικολάου υπογραμμίζει: «Μια από τις βασικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, όχι μόνο σε αυτήν τη φάση αλλά και το προηγούμενο διάστημα, ήταν ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων και κυρίως οι νέοι εργαζόμενοι που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την προηγούμενη οικονομική κρίση, δεν έχουν γνωρίσει δικαιώματα και κατακτήσεις, που η εργατική τάξη είχε κερδίσει με σκληρούς αγώνες τις προηγούμενες δεκαετίες. Πολύ περισσότερο δεν έχουν διαμορφωμένη συνείδηση ότι τα πάντα κατακτώνται μέσα από αγώνες και δεν χαρίζονται. Σε ορισμένους εργαζόμενους ακόμη και η έννοια της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ήταν άγνωστη. Ομως το Σωματείο είναι δίπλα τους και το πρόβλημα αυτό ξεπερνιέται, αφού οι εργάτες μέσα και από την πείρα τους μπορούν να κατανοήσουν αυτά τα ζητήματα αν καλά τους τα εξηγήσουμε».

Αναφορικά με τη φάση που βρίσκεται η διαδικασία, ο Γιώργος Νικολάου διευκρινίζει ότι το κείμενο της Συλλογικής Σύμβασης έχει κατατεθεί στη διεύθυνση του εργοστασίου, η οποία επικαλούμενη την πανδημία κωλυσιεργεί στο να ορίσει ημερομηνία συνάντησης. «Γνωρίζουμε ότι η εργοδοσία θα σταθεί εμπόδιο και θα αξιοποιήσει κάθε μέσο και δυνατότητα για να αποφύγει την υπογραφή της Σύμβασης. Ηδη αυτό το διάστημα έχει εντείνει την πίεση προς τα μέλη του ΔΣ και άλλους εργαζόμενους με επιπλήξεις, αναφορές κ.τ.λ. Επίσης, οι ισχυρισμοί της ότι "σαν εταιρεία δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε" τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση για τα 10ωρα, τα ρεπό κ.τ.λ. ή ότι "είμαστε μια οικογένεια και η πόρτα είναι ανοιχτή για όποιον εργαζόμενο έχει παράπονα" δεν πείθουν κανέναν εργαζόμενο, αφού όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι κυβερνήσεις νομοθετούν για τα συμφέροντα των εργοδοτών και ότι οι εταιρείες έχουν για μοναδική "οικογένεια" τα κέρδη τους. Εξάλλου, η ίδια η ζωή καταρρίπτει τέτοιους ισχυρισμούς αφού, για παράδειγμα, τα ρεπό καταστρατηγούνται και σήμερα που μιλάμε.

Συμπερασματικά, το αν και πόσα θα κερδίσουμε από τα αιτήματα που διατυπώνουμε θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την αποφασιστικότητα που θα δείξουν όλοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου. Από τη δύναμη και την αντοχή μας, από τη συσπείρωση γύρω από το Σωματείο. Πάντως, εμείς νιώθουμε ήδη νικητές και πιο έμπειροι μέσα από αυτήν τη διαδικασία και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε κόντρα στις επιδιώξεις της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων που θέλουν να επιβάλουν την απρόσωπη λειτουργία των σωματείων μέσα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ