Σάββατο 24 Απρίλη 2021 - Κυριακή 25 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητα συνδικάτων της Δυτ. Μακεδονίας

Σε κινητοποίηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Κοζάνης προχώρησαν την Παρασκευή το Σωματείο Οικοδόμων Κοζάνης και το ΣΕΕΕΝ, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα υπεράσπισης της ζωής των εργαζομένων. Κρατώντας πανό που ανέγραφε «Οχι άλλοι νεκροί στον βωμό του κέρδους - Μέτρα ασφάλειας και έλεγχοι στους χώρους δουλειάς», απαίτησαν αύξηση των ελέγχων στους εργασιακούς χώρους, λήψη μέτρων προστασίας, πλήρη διερεύνηση των αιτιών του πρόσφατου διπλού εργοδοτικού εγκλήματος στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και απόδοση ευθυνών, πρόσληψη προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στήριξη των οικογενειών των συναδέλφων τους από το κράτος και τους εργοδότες.

Στην Καστοριά, επίσης την Παρασκευή, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Οπως αναφέρεται, οι διακοπές ρεύματος στην περιοχή έχουν αυξηθεί, την ώρα που εν μέσω πανδημίας έχει μειωθεί το λαϊκό εισόδημα, η ανεργία έχει εκτοξευτεί και οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στους λογαριασμούς, που έχουν εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια.

Στην Πτολεμαΐδα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σύσκεψη εργατικών σωματείων και φορέων για την προετοιμασία του αγωνιστικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπρόσωποι από το ΣΕΥΠΕ, το ΣΕΕΕΝ, το τοπικό παράρτημα ΠΑΣΑΣ - ΔΕΗ, τον Σύλλογο Γυναικών Εορδαίας (μέλος της ΟΓΕ), από Συλλόγους Γονέων της περιοχής και από την Επιτροπή Εργαζομένων «κοινωφελούς εργασίας» στο ΓΝ Πτολεμαΐδας. Τα σωματεία και οι φορείς κατέληξαν στον προγραμματισμό κινητοποίησης στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας για τα ζητήματα της Υγείας και μηχανοκίνητης πορείας στους δρόμους της πόλης για την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης στις 6 Μάη


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ