Σάββατο 24 Απρίλη 2021 - Κυριακή 25 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Αποκλεισμός της χωματερής στο Πέραμα

Από την κινητοποίηση στο Πέραμα
Από την κινητοποίηση στο Πέραμα
Στον αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Περάματος στο παλιό νεκροταφείο προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής μαζικοί φορείς από γειτονιές του Πειραιά, του Περάματος, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Την κινητοποίηση στήριξε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ολοι στο πόδι - ξεσηκωμός, εμπόδιο στο έγκλημα είναι ο λαός» και «Εδώ, εδώ με αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με το σκουπιδαριό», απαίτησαν να κλείσουν τώρα ο ΣΜΑ στο παλιό νεκροταφείο Περάματος με αποκατάσταση του χώρου και ο ΣΜΑ του Πειραιά που λειτουργεί στο Σχιστό να μη γίνει Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και να ακυρωθούν τα σχέδια για μονάδα καύσης, που προωθούν κυβέρνηση και Περιφέρεια.

Μετά τη συγκέντρωση, αντιπροσωπεία τους πήγε στο δημαρχείο Περάματος και κατέθεσε αίτημα να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα, με δικαίωμα συμμετοχής και λόγου των φορέων της πόλης. Το ίδιο ζητούν και από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Τις επόμενες μέρες, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με βάση το εξής πρόγραμμα: Την Τετάρτη 12 Μάη στις 6 π.μ. αποκλεισμός του ΣΜΑ Πειραιά στο Σχιστό. Την Πέμπτη 20 Μάη συνέντευξη Τύπου των μαζικών φορέων και των σωματείων.

Οι μαζικοί φορείς αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και διεκδικούν, με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων, να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή. Να καθοριστούν κριτήρια καταλληλότητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ