Σάββατο 24 Απρίλη 2021 - Κυριακή 25 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ» ΕΡΓΑΣΙΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με σωματεία δήμων και Επιτροπές Εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», παλεύοντας για το δικαίωμα στη δουλειά και καταγγέλλοντας τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση: Παρά τις υποσχέσεις της για δίμηνη παράταση του προγράμματος, έχουν ξεκινήσει οι απολύσεις στους δήμους, καθώς τα προγράμματα λήγουν και παράταση δεν έχει δοθεί.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έστειλε μέλος του γραφείου Τύπου του υφυπουργού (!) για να συναντηθεί με τους εργαζόμενους, προκαλώντας την οργή τους, που έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν ο ίδιος τούς μετέφερε τη θέση του υπουργείου ότι κάποια στιγμή θα κάνει τηλεδιάσκεψη μαζί τους! Το γεγονός καταγγέλθηκε από τον Σ. Κωσταντά, πρόεδρο του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής που τόνισε πως «θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν κοντά τους» και κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα.

Το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι απαιτούν μεταξύ άλλων: Να δοθεί παράταση στην εργασία τους μέχρι το τέλος του έτους. Να αμείβονται όπως όλοι οι συνάδελφοί τους, με το μισθολόγιο του Δημοσίου, να έχουν ασφάλιση από την πρώτη μέρα εργασίας, επίδομα ανεργίας και συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας. Επίσης, «να καταργηθούν τα προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας - μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας, ούτε σκέψη να περάσουν στους ιδιώτες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ