Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για επίδομα και ΒΑΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με σωματεία, διεκδικώντας να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που θα οδηγήσει και στην απένταξη ειδικοτήτων από τα ΒΑΕ.

Η καταβολή του επιδόματος έχει παραταθεί μέχρι τις 30 Απρίλη, οπότε και αναμένεται να βγάλει το πόρισμά της Επιτροπή που συστάθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το ποιες κατηγορίες και κλάδοι εργαζομένων στο Δημόσιο δικαιούνται τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Η απόφαση για το ποιος θα λαμβάνει το επίδομα ή όχι θα έχει άμεση επίπτωση στον ίδιο το θεσμό των ΒΑΕ καθώς ειδικότητα ή επάγγελμα που δεν θα περιλαμβάνεται στην πρόταση, αποκλείεται εξ ορισμού από την ένταξή του στα ΒΑΕ.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων κατέθεσε υπόμνημα απαιτώντας όχι μόνο να μην αποκλειστούν από την καταβολή του επιδόματος όσοι σήμερα είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και το παίρνουν αλλά να προστεθούν και άλλες ειδικότητες, όπως οι οικοδόμοι, οι ελαιοχρωματιστές, οι εργάτες οδοποιίας, οι τραπεζοκόμοι, οι βοηθοί μάγειροι, οι οικογενειακοί βοηθοί, οι φυσικοθεραπευτές και οι νυχτοφύλακες, οι φύλακες που αυτήν τη στιγμή είναι εκτός. Από τη μεριά του το υπουργείο δήλωσε ...άγνοια για το θέμα και ότι σύντομα θα ενημερώσουν.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την καταβαράθρωση των ΒΑΕ και η καλύτερη απάντηση στις επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 6 του Μάη», σημειώνει.

Αύριο η διαμαρτυρία των εργαζομένων στα Κοινωφελή Προγράμματα για να μη μείνουν στο δρόμο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο, Παρασκευή 23 Απρίλη, στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας, καλούν οι Επιτροπές Εργαζομένων στο πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας». Οπως καταγγέλλουν, 36.000 εργαζόμενοι βρίσκονται στον «αέρα», καθώς το πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του και η προαναγγελθείσα παράτασή του δεν έχει γίνει πράξη. «Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ μάς κοροϊδεύουν», καταγγέλλουν οι Επιτροπές. Επισημαίνουν πως μετά τις δηλώσεις για την παράταση του προγράμματος για δύο μήνες «προκειμένου να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια», μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία εγκύκλιος, ενώ «ήδη κάποιοι συνάδελφοί μας απολύονται». «Δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοια τερτίπια θα μας πιάσουν στον ύπνο. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάνουμε Πάσχα ως άνεργοι», τονίζουν και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ