Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΡΕΒΕΝΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΚΕΓ
Αγωνιστική «υποδοχή» του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών

Αγωνιστική υποδοχή επεφύλαξαν το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Εργου Γρεβενών (ΔΕΚΕΓ) στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Γρεβενά.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΚΕΓ βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων άνω των 5 μηνών, την επαναφορά των συμβάσεών τους από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, όπως ήταν τον Αύγουστο 2020, πριν περιοριστούν στο 50% αυθαίρετα και παράνομα (με πρόσχημα την πανδημία), αλλά και την ενίσχυση της ΔΕΚΕΓ με προσωπικό και χρηματοδότηση, για την απρόσκοπτη και καλύτερη λειτουργία της

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΚΕΓ με τον αναπληρωτή υπουργό, ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Γρεβενών σημειώνει χαρακτηριστικά πως «οι υποσχέσεις δίνονται απλόχερα προς τους εργαζόμενους, αφού δεν κοστίζουν τίποτα» και πέρα από την «κατανόηση» που έδειξε ο Στ. Πέτσας στα αιτήματα που του κατατέθηκαν, παρέπεμψε την καταβολή των δεδουλευμένων στις ενέργειες του δημάρχου και σε ενδεχόμενη παρέμβαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εφόσον απαιτηθεί. Τα υπόλοιπα ζητήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι παραπέμφθηκαν ως θεσμικά σε εξέτασή τους στο μέλλον.

Ο Σύλλογος σχολιάζει επίσης την απαξιωτική στάση που έδειξε ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής, ο οποίος αποχώρησε από τη συζήτηση με πρόσχημα τον κορονοϊό. Μάλιστα, όπως τονίζει ο Σύλλογος, πλέον πέρα από κοροϊδία και εμπαιγμό οι εργαζόμενοι άρχισαν να δέχονται και απειλές, του τύπου «να δούμε ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει από το καλοκαίρι και μετά».

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι από τον πολυήμερο αγώνα τους οι εργαζόμενοι έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για το ποιος είναι πραγματικά με το μέρος τους και ποιος είναι απέναντί τους, για τον αρνητικό ρόλο των ΜΜΕ, για τους φορείς που τους συμπαραστάθηκαν και παραμένουν σταθερά στο πλευρό τους, για τον αγώνα τους που δεν πάει χαμένος. Ττέλος, καλεί τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της επιχείρησης να σταματήσουν την κοροϊδία και τις απειλές, να υλοποιήσουν άμεσα τις δεσμεύσεις τους και να δώσουν οριστικές λύσεις στα προβλήματα, ιεραρχώντας πρώτα τις ανάγκες των εργαζομένων και παράλληλα παρέχοντας ποιοτικές, ασφαλείς και αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες προς τους δημότες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθημερινές στάσεις εργασίας για τα δεδουλευμένα στη δημοτική επιχείρηση(2021-03-31 00:00:00.0)
Διεκδικούν δεδουλευμένα 8 μηνών οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι(2021-03-24 00:00:00.0)
1.324.197 ευρώ στη ΝΕΛ που κρατά απλήρωτους 500 ναυτεργάτες(2015-03-14 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για ανέργους και απλήρωτους(2015-02-26 00:00:00.0)
Απλήρωτοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς(2011-11-15 00:00:00.0)
Ξεκινούν επίσχεση εργασίας από αύριο(2010-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ