Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Απαιτούν να επιστρέψουν τώρα στη δουλειά οι εργαζόμενοι στα «Market In»

Κινητοποίηση έξω από το δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων πραγματοποίησαν οι 11 εργαζόμενοι των πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδη», νυν «Market In», στα Γιάννενα, οι οποίοι διεκδικούν αγωνιστικά την επιστροφή τους στη δουλειά. Στο πλευρό τους βρέθηκαν δεκάδες συνάδελφοί τους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην έφεση που επιχειρεί η εργοδοσία σε πρωτόδικη απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι, με τη συμπαράσταση των πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης, έχουν κερδίσει όλες τις δίκες, ωστόσο η εταιρεία αρνείται έως και σήμερα να τους απασχολήσει και να τους ασφαλίσει, αν και έχει εξαναγκαστεί στην καταβολή τμήματος των δεδουλευμένων. Παράλληλα, στήνει βιομηχανία μηνύσεων εναντίον τους, αξιοποιώντας μέχρι και μπράβους που ζητούν την καταδίκη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για... «εγκληματικές ενέργειες», επιδιώκοντας την ποινικοποίηση των αγώνων. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει ενώ έχει προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του προέδρου και νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας, μαζί με την ομάδα των μπράβων, για σωματικές βλάβες σε βάρος συνδικαλιστών, υπόθεση της οποίας επίκειται η εκδίκαση.

«Ποιο δικαστήριο μπορεί να δώσει λύση στους 11 εργαζόμενους που από το 2017 έχουμε μείνει χωρίς δουλειά παρά τις αλλεπάλληλες δίκες που έχουμε κερδίσει και δεν εφαρμόζει η "Market in"; Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ σήμερα ψηφίζουν με "fast track" διαδικασίες προνόμια για τους επιχειρηματίες και για τους εργαζόμενους συνθήκες σκλαβιάς. Τώρα να κλείσει η υπόθεση, να επιστρέψουμε για δουλειά», δηλώνει η Χ. Τουλκιαρίδου, εργαζόμενη της πρώην «Καρυπίδης» και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τονίζοντας ότι «αν δεν υπήρχε η συμπαράσταση των συναδέλφων, ο οργανωμένος αγώνας του Σωματείου, δεν θα είχαμε αντέξει στις πιέσεις. Είμαστε εδώ γιατί ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο την επιβίωσή μας. Παραδειγματίζει, διδάσκει, εμψυχώνει, είναι καρφί στο μάτι της μεγαλοεργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org