Τετάρτη 21 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να απαλλαγεί ο αθλητισμός από τη θηλιά της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης

Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η πρόταση για συγκρότηση κλειστής λίγκας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει δικαιολογημένα συναντήσει την αντίδραση φιλάθλων και αθλητών σε όλη την Ευρώπη, και αυτό γιατί η συγκεκριμένη πρόταση δεν έχει καμία σχέση με το αγαπημένο τους άθλημα, τις παραδόσεις και τις συγκινήσεις που αυτό προσφέρει. Είναι το αποτέλεσμα του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, μια εξέλιξη που αφορά μόνο το ύψος και τη μοιρασιά των κερδών ανάμεσα σε ιδιοκτήτες - μεγαλομετόχους, κάτι το οποίο κυνικά ομολογείται και από τους ίδιους.

Η αντιπαράθεση έχει να κάνει με το ποια διοργάνωση (UEFA - European Super League) θα διασφαλίζει περισσότερα κέρδη, αλλά και με το πώς και σε ποιους θα μοιράζονται τα υπέρογκα κέρδη από την αγορά του ποδοσφαίρου. Σχετίζεται επίσης με την αντιπαράθεση ευρωπαϊκών και αμερικανικών κεφαλαίων, που έχουν διεισδύσει σε ευρωπαϊκές ομάδες. Οι εξελίξεις αυτές αντιστρατεύονται το ενδιαφέρον και την αγάπη του φίλαθλου κόσμου για το παιχνίδι και τους συλλόγους. Αντίστοιχα, κλειστή λίγκα συγκροτήθηκε και στο μπάσκετ πριν από λίγα χρόνια, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα.

Οι αντιδράσεις των κυβερνήσεων σε αυτό το σχέδιο είναι υποκριτικές, μέρος της παραπάνω κάλπικης αντιπαράθεσης. Αλλωστε με την πολιτική τους υπηρετούν αυτήν ακριβώς την επιχειρηματική δράση στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αποδεικνύεται ότι ο καπιταλισμός δεν αφήνει καμία ανθρώπινη δραστηριότητα έξω από τα αδηφάγα σχέδιά του. Μοναδική λύση απέναντι σε αυτήν τη σήψη, που δημιουργεί και ενισχύει την αποστροφή του φίλαθλου κόσμου, είναι να απαλλαγεί το ποδόσφαιρο και συνολικά ο αθλητισμός από τη θηλιά της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ