Τετάρτη 21 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Kομβική στροφή με δύο ντέρμπι

Σε κομβική στροφή φτάνει σήμερα η διαδικασία των πλέι οφ στη Super League 1, που θα καθορίσει τις ευρωπαϊκές συμμετοχές για τη νέα σεζόν (ο Ολυμπιακός έχει ήδη αναδειχθεί πρωταθλητής). Στην 5η αγωνιστική το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα ντέρμπι σε Χαριλάου και ΟΑΚΑ, όπου θα αναμετρηθούν οι τέσσερις βασικοί διεκδικητές των θέσεων εξόδου στην Ευρώπη.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Αρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, που θα κρίνει πολλά στη μάχη για τη 2η θέση. Εκεί βρίσκονται τώρα οι γηπεδούχοι, που προέρχονται από μεγάλο «διπλό» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και με νέα επιτυχία σήμερα θα πραγματοποιήσουν αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής εξόδου. Με «αέρα» όμως προσέρχονται στο ντέρμπι και οι φιλοξενούμενοι, μετά τη νίκη επί του πρωταθλητή Ολυμπιακού, και επιδιώκουν ανάλογη συνέχεια στην προσπάθειά τους να προσπεράσουν τους συμπολίτες τους.

Καθοριστικό για τη διαμόρφωση της πρώτης τετράδας είναι και το αθηναϊκό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι δύο συνεχόμενες νίκες της «Ενωσης», επί Αρη και Αστέρα Τρίπολης, της επέτρεψαν να καλύψει το χαμένο έδαφος του ξεκινήματος των πλέι οφ και να ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση. Με καλή ψυχολογία οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να διευρύνουν το νικηφόρο σερί και να εδραιωθούν στις θέσεις για Ευρώπη. Για βαθμούς όμως «καίγονται» και οι «πράσινοι», που έχουν μείνει 5 βαθμούς πίσω από την τετράδα και τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», κι έτσι δεν έχουν περιθώρια νέων απωλειών.

Ο μόνος αγώνας χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον γίνεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα, σήμερα Τετάρτη: Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης (17.15 - Novasports 1), Αρης - ΠΑΟΚ (19.30 - Novasports 2), ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (21.30 - Novasports 1).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ